Tatjana Šarić u kampanji za Fashion.hr

Tatjana Šarić za Fashion.hr

Fashion.hr ove sezone okupira zagrebačku tvornicu Gredelj i to od 10. do 13. listopada gdje će prikazati sezonu proljeće-ljeto 2013. Jučer su predstavili kampanju kojoj je zaštitno lice manekenka Tatjana Šarić.

Poznati i popularni Romano Decker i Dejan Kutić zaslužni su za vizualni dio kampanje, a što ih je inspiriralo, izjavili su sami: ''Nakon ere forsiranog trendovskog minimalizma uvjetovanog krizom ekonomije, društva i potrebom za radikalnim promjenama u industriji luksuza, posljednjih je sezona vidljiv povratak onome što je u modi oduvijek bilo najuzbudljivije i najintrigantnije - dekoraciji i snazi neobuzdane mašte. Ovosezonska kampanja Fashion.hr-a inspirirana je upravo čarolijom dekoracije koja i pokreće modni svijet kao takav.'' - objasnio je etablirani umjetnički duo Decker& Kutić.

Lice kampanje je već spomenuta zanimljiva Tatjana Šarić iz agencije Colors koja je do sada krasila već mnoge domaće kampanje. Make-up i styling kose potpisuje Saša Joković dok je styling i oglavlja osmislio i izradio Petar Trbović. Video kampanja djelo jer edatelja Vanje Vascarca i Adama Bukvića te snimatelja Davora Bjelanovića u produkciji Vertiga, a po prvi puta puta nastala je korištenjem tableta.

’Bili smo inspirirani digitalnim artefaktima i stilizirali smo ih do kraja. Namjernom dekonstrukcijom slike stvorili smo svoju reinterpretaciju digitalnog, a time i estetiku drugačiju od prethodnih kampanja.’’ – istaknuo je poznati redatelj Vanja Vascarac.

U iščekivanju Fashion.hr-a donosimo vam i video kampanju, a cjelokupni vizualni identitet ovosezonskog Fashion.hr-a za pohvalu je zbog kvalitete fotografija i korištenja naprednih tehnologija. Ipak, ova kampanja više nalikuje na beauty editorijal nego na fashion kampanju modnog događanja. Jedva čekamo 10. listopada da vidimo u kojem će smjeru Fashion.hr ići ove godine!

Fashion.hr kampanja proljeće/ljeto 2013.
Video: Vanja Vascarac Art direction & photo: Decker&Kutić Model: Tatjana Šarić Styling: Petar Trbović Make up: Saša Joković

Slični članci: