Sjajni Robert Sever za posljednju večer Fashion.hr-a

Branka Donassy

Posljednju večer jubilarnog 15. izdanja FASHION.HR-a paviljon 5 Zagrebačkog velesajma bio je premalen za sve ljubitelje domaćeg dizajna koji su ovacijama ispratili predstavljene kolekcije domaćih dizajnera. Doajenka hrvatske modne scene, Branka Donassy, otvorila je večer predstavivši konceptualnu reviju simoličnog naziva “Quo vadis” inspiriranu trenutnim promjenama u modi i društvu. 

Pavla Aleksić
Pavla Aleksić

Talentirana Pavla Aleksić prikazala je aktualnu kolekciju koja se zasniva na jednostavnosti i opuštenosti, a elegantan dizajn i ovoga su puta zaokružili kožni remeni s potpisom hrvatske tvornice "Viktor". 

Marija Kulušić
Marija Kulušić

Priliku da se predstave domaćoj publici, rame uz rame etabliranim modnim imenima, dobili su pobjednici ovogodišnjeg natječaja LIFT by Perwoll - Silvio Ivkić i Marija Kulušić. Kroz svoju kolekciju Silvio je pokušao spojiti svakodnevnu odjeću s avangardom uz dodatak autorskog nakita Coded edge, dok se Marija inspirirala gotičkom arhitekturom. Sjajne debitantske kolekcije najavile su da je pred njima blistava modna budućnost. 

IK Studio
IK Studio

Majstor muške mode, Ivica Klarić koji stoji iza branda IK STUDIO, prikazao je kolekciju Desert city koja predstavlja spoj tzv. beduinske odjeće i strogog poslovnog muškog odijela, a namijenjena je urbanim poslovnim ljudima koji žele odjeću s pomakom. 

Robert Sever
Robert Sever

Posljednja večer kulminirala je ekskluzivnom samostalnom revijom Roberta Severa, održanom u suradnji sa Storybook-om na zasebnoj pisti. Robert je s kolegom dizajnerom Brankom Bastalićem predstavio cjelovitu muško-žensku pret-a-porter kolekciju "Chic nouveau" inspiriranu klasičnim, bezvremenskim odjevnim predmetima koji su interpretirani na novi, suvremeni način. Kolekciju zaokružuju modni dodaci, RS torbe u muškim, ženskim i unisex varijntama te nakit koji potpisuje Slobodan Velicki.

Robert Sever
Robert Sever

I posljednje večeri jubilarnog 15. Izdanja Perwoll FASHION.HR-a brojni pripadnici hrvatske društvene scene podržali su svoje omiljene dizajnere, između ostalih i Jelena Veljača, Saša Joković, Stefan Kapičić, Vanessa Radman, Jagoda Kumrić, Ornela Vištica, Petra Nižetić, Mirna Medaković i mnogi drugi. 


Slični članci: