Peplum krojevi, Petar Pan kragne i svila za drugi dan Cro A Portera

Linea Exclusive

Drugi dan Cro A Portera svoje kolekcije su predstavile Linea Exclusive, Anamarija Asanović, Monika Sablić i Borna Rajić. Nakon odgledanih revija ukupna ocjena koju ćemo donijeti je: korektno. Nedostatak mašte, strah od komercijalnog neuspjeha ili nešto treće zasigurno su bili problem pri stvaranju kolekcija navedenih dizajnerica ili se jednostavno trebamo pomiriti s činjenicom da muški dizajneri puno bolje poznaju žensko tijelo, odnosno ženske potrebe pri odijevanju.

Linea Exclusive
Linea Exclusive
Linea Exclusive
Sviđa nam se mračan i seksipilan stil kojemu su se okrenule Danijela i Irina Car i iako su većinu kolekcije činile uske haljine, nas su najviše impresionirali kaputi sa zanimljivim sjajnim materijalima s prednjih i stražnjih strana. Duge večernje haljine očigledno su bile inspirirane radovima nekih drugih dizajnera pa su takona trenutke podsjećale na rad Petera Dundasa za Emilio Pucci, ali bile su jako ženstvene, a i prozirni materijali bili su na pravim mjestima. Peplum krojevi na dvije bluze bili su jako dobri, ali kao najveći adut Linee moramo navesti Anicu Kovač koja još uvijek pomete pod s većinom hrvatskih manekenki.
 
 
Anamarija Asanović
Anamarija Asanović
Anamarija Asanović
Mlada splitska dizajnerica pokazala je slatku, veoma nosivu kolekciju koja nažalost kaska za svjetskim trendovima. Petar Pan kragne, pidžame u obliku odijela i print uzorci dobro su izgledali na modelima, ali nažalost sve takve modele smo već mogli vidjeti na svjetskim pistama , a i u high street trgovinama diljem Hrvatske. Također očiti problem kod ove kolekcije je što ni u jednom trenutku nije izgledalo kao da se radi o sezoni jesen/zima, a upravo to nam je dizajnerica trebala predstaviti. Najbolji dio kolekcije svakako je bila haljina sa zanimljivim dodatkom na stražnjem dijelu koja je na trenutke divno letjela oko manekenke. Anamarija ulaže jako veliki trud u promociju svojeg brenda i kada bi samo malo više pažnje posvetila istraživanju vlastitog modnog potpisa stvorila bi odličan, mladenački koncept. 
 
 
 
Monika Sablić
Monika Sablić
 
Monika Sablić
Splitska dizajnerica u svojem je tonu predstavila romantičnu i veoma ženstvenu kolekciju s fantastičnim materijalima, ali kao što je bio slučaj i kod Anamarije Asanović, nedostajalo je mašte i kreativnosti. Inspiracija Parizom bila očita s prvim taktovima glazbe, a kolekciju su većinom činile haljine, odnosno suknje. Na dva modela vidjeli smo predivne hlače od jako lijepe svile koje je dizajnerica kombinirala s peplum topom i slatkim bijelim kaputićem. Petar Pan kragne i kod ove splitske dizajnerice bile su važan dio kolekcije, a nama su se na par modela učinile suvišnima. Svakako treba pohvaliti dosljednost i povezanost cijele kolekcije pa su se tako predivan make-up i elegantne pundže izvrsno uklopile u cijeli styling no nadamo se kako će Monika sa sljedećom kolekcijom predstaviti nešto hrabrije i zanimljivije.
 
 
Borna & Fils
Borna & Fils
Borna Rajić
Bez obzira koliko voljeli ili ne voljeli njen dizajn, moramo priznati kako je Borna Rajić napravila najbolju modnu priču drugog dana Cro A Portera! To bi definitivno trebalo nagnuti ostale dizajnerice da se malo zapitaju. Snimke starog New Yorka u pozadini piste, fantastična New Jazz glazba te očita inspiracija 20-im godinama prošlog stoljeća činile su zaokruženu viziju branda Borna & Fils. Predivni materijali u pastelnim nijansama, zanimljivi detalji sa sladoledom, poigravanje s muškom modom u vidu mornarskih odora na par modela i koketiranje s gejšama ono su što je izdvojilo ovu reviju od svih ostalih te izazvalo ogroman pljesak na kraju. Fantastični detalji na obrubima jakni i džepova te kontrastne boje unutrašnjosti odjevnih predmeta ono je što nam se najviše svidjelo. Poigravanje s modom uvijek je bila najbolja osobina ove kreatorice, a ovom kolekcijom je dokazala da to može savršeno funkcionirati.
 
 

Slični članci: