Manolo Blahnik prelazi s London na New York Fashion Week

Manolo Blahnik
Manolo Blahnik

Manolo Blahnik, jedan od najpoznatijih "postolara" na svijetu za čijim cipelama žude žene diljem svijeta promijenio je modni tim za koji igra, a koje je u neku ruku globalno proslavila Carrie Bradshaw i serija "Sex i grad". Naime Manolo će ovu nadolazeću modnu sezonu svoju kolekciju za jesen/zimu 2014/15 predstaviti u New Yorku, umjesto u Londonu na kojem je u rujnu predstavio svoju zadnju kolekciju. Već je objavljeno kako će njegova revija biti na rasporedu 9. veljače u 11 ujutro u galeriji Chelsea u New Yorku. No ovo predstavljanje u New Yorku ne znači i definitivno napuštanje Londona.

Povodom revije u New Yorku, a ne u Londonu, slavni dizajner cipela je za britanski Vogue izjavio "Prošle sezone predstavljanje u Londonu za nas je bio pravi eksperiment jer nikada nismo bili ni na jednom Fashion Weeku u službenom rasporedu. Jednostavno - imali smo vrlo pozitivnu povratnu informaciju pa smo zato ove sezone odlučili dati šansu newyorškoj publici da dobiju uvid u to kako funkcionira moj svijet mašte. Sljedeće sezone možda se preselimo u neki novi grad - tko zna...? Želim direktno komunicirati svoj rad i svoju inspiraciju ljudima u raznim gradovima diljem svijeta."

Čini se kako Manolo Blahnik ipak nije prebjegao iz Londona i da će uskoro vratiti u londonski modni raspored jer je i dodao "Obožavam London, to je ipak moj dom. Nikako ga ne napuštam i svakako ću se uskoro vratiti u njega."


Slični članci: