Kakve cipele nositi na ljetna vjenčanja?

Kakve cipele nositi na ljetna vjenčanja?
Kakve cipele nositi na kakvo vjenčanje? Mi znamo!

Ljetna vjenčanja najčešće nisu obična crkvena pa restoranska vjenčanja iz više opravdanih razloga - vrijeme je prekrasno, temperatura je visoka, ali u kasnijim satima vrlo ugodna, a krajolik buja i zaista je predivan na fotografijama. Međutim, jasno je da isti par cipela koji držite u fiktivnoj kutiji s natpisom "vjenčanja" jednostavno ne može proći na baš svakoj vrsti vjenčanja. U nastavku saznajte kako odabrati idealan par cipela s obzirom na prigodu.

1) Crkveno vjenčanje

Kakve cipele nositi na ljetna vjenčanja?
Vjenčanje u crkvi


Koliko god obožavali nositi vrtoglave potpetice to jednostavno nije primjereno za crkvu. Za crkveno vjenčanje idealno je birati cipele u špic s petom do 10 cm, ili kitten heel s decentno otvorenim prstima. Također, ljepše je vidjeti jednostavan floralni print i pastelne boje, nego li nešto vrlo napadno i ekstravagantno; I dalje je to prostor tradicije.

2) Vjenčanje u vrtu/na otvorenom

Kakve cipele nositi na ljetna vjenčanja?
Vjenčanje u vrtu


Iz vlastitog iskustva možemo vam reći kako stiletto potpetica NIJE dobar izbor za vrt! Samo ćete sasvim izbušiti zemlju, a kući doći s puno blata na nogama i s velikom boli u stopalima. Umjesto takve patnje, birajte punu potpeticu, koja je danas itekako vrlo trendi. Drugi dobar odabir je cipela na punu petu, u kojoj ćete svakako biti najstabilniji. Kako se radi o vjenčanju na otvorenom, jednako tako dress code (najčešće!) ne može biti toliko svečan, što znači da prolaze i cipele s drvenim petama, egzotičnim printom, i sveukupno nešto luđim izgledom.

3) Vjenčanje na plaži

Kakve cipele nositi na ljetna vjenčanja?
Vjenčanje na plaži


Kao i kod vjenčanja u vrtu, nemojte se patiti u stiletto potpeticama jer više ćete djelovati ludo i neprilagođeno nego sređeno. Birajte zgodne ravne sandale u kojima nećete izvrnuti zglob, a pijesak će jednako lako uči, ali i izaći iz nje. Za one dame koje pak ne mogu ne obuči štiklu preporučujemo niže i vrlo debele pete, naravno ponovno pričamo o sandalama, kako bi zadovoljile svoju potrebu za petom, a i dalje se osjećale prikladno odjevenima, ali i udobno.

4) Svečano vjenčanje

Kakve cipele nositi na ljetna vjenčanja?
Svečano vjenčanje


Svečano vjenčanje podrazumijeva vrlo elegantan par cipela. Bilo da birate najelegantnije od svih, cipele u špic, ili sandale, dopustite si jaču boju i svjetlucavi detalj jer će lijepo naglasiti svečanu haljinu koju nosite. U ovom slučaju dopuštene su visoke pete, no nemojte baš birati cipele-kopita jer one nemaju taj svečani karakter.


Slični članci: