Izložba Madonninih kostima u robnoj kući Macy's

Izložba posvećena povijesti Madonninog modnog stila biti će postavljena u robnoj kući Macy’s u Century Cityu u Kaliforniji 25. travnja i trajati će samo jedan dan. U Macy’s Century City prodavaonici u Kaliforniji biti će izloženi neki od Madonninih najpoznatijih kostima. Madonna je sama izabrala osam omiljenih odjevnih komada iz svoje ogromne arhive kostima i nekih privatnih kolekcija uključujući i čuveni Jean Paul Gaultier korzet koji kraljica popa nosila tijekom Blonde Ambition turneje, kao i njena Like A Virgin vjenčanica koju je nosila na dodeli MTV VMA nagrada 1984. godine.

"Pop-up izložba u Macy’s-u savršeno predstavlja inspiraciju i duh Material Girl linije i mojim fanovima će dati sjajnu priliku da vide kako je moj stil evoluirao tokom godina“, rekla je Madonna.

Kustos i stilisttica jedne od postavki na izložbi bila je Arianne Phillips koja je godinama kreativno surađivala s glazbenom ikonom. "Nakon Madonnine pojave moda više nikada nije bila ista. Smjelo i nemilosrdno, šaljivo i šokantno, uviek čekamo novi izazov koji pred nas postavlja Madonna, a koji nas tjera da promislimo modu. Madonna je svete haljine koristila kao vjenčanice i religijskim ukrasima mijenjala kontekst", rekla je Phillips, dodajući da je Like a Virgin vjenčanica najšokantniji, najslobodniji i najutjecajniji trenutak u povijesti mode i pop kulture.


Slični članci: