Druga večer 16. Fashion.hr-a je u znaku večernjih haljina

Drugi dan 16. FHR

Dok je prva večer Fashion.hr-a bila rezervirana samo za Aleksandru Dojčinović i njen brend Lei Lou, drugu večer dijelila su 4 domaća i jedan strani dizajner. Radi se o Martini Felji, Aleksandru Žarevcu, Krie Design, Ivici Skoki te modnom "susjedu" Mihanu Momosi.

MARTINA FELJA

Drugi dan 16. FHR
Martina Felja

Večer je otvorila već dobro utabana domaća dizajnerica s poznatim hollywoodskim klijentima, Martina Felja. Reviju je otvorila ljubičastom maksi haljinom, a cvijeće u kosi nam je otkrilo kako ove sezone igra na kartu romantike - i nismo se prevarili. Dizajnerica je prikazala kolekciju od dvadesetak komada, ali sada nešto razrađeniju nego prije kada je imala naviku pokazati duplo veći broj modela s gotovo jednakim haljinama, ali u drugim materijalima ili bojama. Martina je već najavila kroz neke medije kako je za kolekciju nabavila materijale u Milanu, a jedan od njih je i neobičan šljokičavi materijal koji prelazi iz zlatne u srebrnu boju, što je manekenka i demonstrirala na pisti. Vrlo efektno, no zasigurno za probrane mase. Bez obzira na ugodne promijene, njen potpis vidjeli smo u nekim krojevima, ali i u specifičnom korištenju perli kojima se poigrava u svakoj kolekciji. Jedni od najboljih modela su neupitno njene igre s crno-bijelim/crno-nude haljinicama i izrezima (čak i pokoji modeli s čipkom), koje su vrlo jednostavne i stajat će velikom broju žena.

ALEKSANDAR ŽAREVAC

Drugi dan 16. FHR
Aleksandar Žarevac

Aleksandar Žarevac nam je pripremio gorko slatko iznenađenje. Naime, ove godine je odlučio predstaviti samo mušku kolekciju, što je zasigurno teško palo njegovim ženskim obožavateljicama. No kolekcija je bila odlična! Koncept urbanog ratnika viđen je već na prvom izlazu, kada je dugokosi model vrlo moćno prohodao pistom u velikom kaputu s dodacima krzna, kombiniranog s martama. Kroz kolekciju se protezala koža boje konjaka, crnina, tipična Aleksandrova pletenina i maskirni uzorak, koji je notu urbanog ratnika samo pojačao. Najbolji komadi kolekcije su neupitno kaputi, koji su statement komadi sami za sebe. Ovo je svakako kolekcija za modno osviještene muškarce koji strepe od uskih hlača i kardigana, i veselimo se njegovom sljedećem muževnom pothvatu; U toj mjeri da bi žensku kolekciju, ako treba, i malo zaboravili.

MIHANO MOMOSA

Drugi dan 16. FHR
Mihano Momosa

Nakon Krie Designa, na red je došao srpski dizajner Mihano Momosa. Njegov rad nam nije stran, pa nas je jako zanimalo što će predstaviti na našim pistama. Kolekcija je odisala jednostavnošću i elegancijom, a dodatan wow efekt dan je njegovim tipičnim dodacima - perjem i reljefnim materijalom s ružama. Najbolji komadi kolekcije su neupitno kaputići, ali i sve s plavim printom koji je vrlo efektan, a bez obzira na napadnost samog uzorka, djelovao je vrlo pročišćeno. Kako se kolekcija razvijala sve više je dobivala bridal notu, ali je ostala specifična, sa svojim bijelim strogim kragnicama, asimetričnim krojevima i aplikacijama od tila. Jedino što narušava sklad ove kolekcije bili bi veliki komadi štrasa koji su krasili neke od haljina. Oni ne izgledaju nužno loše, ali su malo narušili tu ljepotu jednostavnosti. Nadamo se da će nam Mihailo Anušić doći i sljedeće sezone.

IVICA SKOKO

Drugi dan 16. FHR
Ivica Skoko

Zatvaranje druge večeri pripalo je Ivici Skoki koji se po prvi puta uhvatio u koštac s mnoštvom boja. Revija je otvorena kaputom jednostavna kroja u kombinaciji s jarko žutim grilonkama što je izgledalo bombastično, no nije baš sve nastavljeno u tom nizu. Poigravanje s bojama mu godi, kao i otkačene najlonke koje su uz neke od modela izgledale naprosto savršeno, no kako to kod Ivice zna biti - negdje su bile ta kap previše. Kako su najlonke negdje pretjerale, tako su i aplikacije po haljinama. Ivica bi se trebao pri dizajniranju voditi onom "manje je više", jer su njegovi jednostavniji modeli i zaista njegov najbolji rad. Istaknuli bi i cvjetne hlače, dugu ružičastu haljinu, kombinaciju zelene cvjetne suknje i prozirnog topa... Oni i dalje imaju specifičan dizajnerov potpis, a ne prelaze tu granicu kiča. Rekli bismo da smo podijeljena ukusa, jer dio je zaista izvanredan, dok drugi dio baš i nije. 


Slični članci: