Za istinske ljubitelje prirode ovo je raj na zemlji

Smještenoj na stambenoj površini bogato zasađenoj biljem u Singapuru te okruženoj zrelim stablima, ovoj zelenoj modernoj rezidenciji bio je cilj uhvatiti duh njezine okolice. Za njezin je dizajn zaslužan A D Lab studio koji je kuću nazvao „The House at Trevose Place“.

"Ambicija nam je bila produžiti stranice kuće u stilu nježnog pokreta i tišine. Svakako nam je to bio izazov, s obzirom na opsežne programske zahtjeve vlasnika", objasnili su arhitekti.

House at Trevose Place by A D Lab

Zelena rezidencija morala se prilagoditi potrebama multi-generacijske obitelji. To je postignuto izradom relativno kompaktne kuće s dvorištem i bazenom. No, vrhunac dizajna je definitivno zeleni put koji vijuga oko vanjske fasade, okružujući dom s travnatim površinama.

Travnati puteljak koji se penje sve do travnjaka koji se nalazi na podu zapravo služi kao produžetak mnogih prostorija u kojima se ponegdje može pronaći nastavak travnjaka. Kuća ima tri razine od kojih svaka ima i privatna i društvena područja. Veliki prozori i klizna vrata na svakom katu osigurali su prirodnu ventilaciju i rasvjetu te omogućiti pristup travnatim područjima iz svake razine.

House at Trevose Place by A D Lab

Slični članci: