Viseće drvo u keramičkoj posudi kao središnji dio kuće

Stablo u keramičkoj posudi koje visi sa stropa neobično je žarište kuće koje ju čini izuzetno zanimljivom i elegantnom. Mansfield House jedna je od onih kuća s nevjerojatnim interijerom – već od samog ulaza i hodnika te stabla koje visi sa stropa povezuju se društveni prostori na katu koji obiluju prirodnim svjetlom duboko unutar kuće. Kuća na dvije razine u Los Angelesu djelo je Amit Apel dizajna koji su doista obraćali pažnju na najmanje detalje. Domaća atmosfera izgrađena je s obiljem običnih i krovnih prozora što je pomoglo postavljanju tona za kompletan dizajn interijera.

Klijenti su se opredijelili za elegantan, moderan dizajn s dovoljno prostora, stoga je tlocrt podijeljen između prizemlja i otvorenog kata za društveni prostor i privatne sobe. A svi se prostori zajedno susreću upravo u samom žarištu kuće – visećem drvetu koji kuću čini toplijom i prozračnijom.

Crno-bijela kupaonica s prekrasnim kontrastnim detaljima plijeni pozornost gornjeg kata. Svaka spavaća soba obilno je osvijetljena s prirodnim svjetlom, a buđenje s pogledom na krošnje i krovove zasigurno opušta i duh i tijelo. Ostali prostori za uživanje i opuštanje s prijateljima i obitelji mogu se pronaći od natkrivenog vanjskog prostora za blagovanje do tamnog lounge kuta pored otvorene kuhinje. Bazen i geometrijski uređen otvoreni dnevni boravak stvara snažnu vezu na otvorenom, što upravo ovaj dom stavlja na popis domova koji nas inspiriraju.


Slični članci: