Veza između eksterijera i interijera čini dom ugodnijim mjestom

Smješten u četvrti Fort Greene u New Yorku, "Brooklyn Townhouse" obnova je ruševnog državnog stana koja nije mogla biti bolje osmišljena. Za nju je zaslužan dizajnerskis studio Ensemble Architecture koji je preuzeo izazov nadogradnje zgrade, dodavanjem novog stražnjeg zida i proširenja na dvije razine na stražnjem dijelu kuće. Ova nadogradnja povezana je sa starim dijelom kuće pomoću čeličnih okvira i stakla koji se nalaze i na pročelju i na začelju doma. Interijer je topao i ugodan zbog inspirativnog niz materijala i tekstura.

Prirodni elementi elegantno su dodani u dizajn - vrata u vrtu mogu se u potpunosti otvoriti i tako stvoriti neprekidnu vezu između kuhinje, blagovaone i vrta. Kuća je dizajnirana tako da se interijer i eksterijer gotovo stope u jedan prostor. Loza će obuhvatiti sve vanjske zidove tijekom nekoliko godina te tako dodati organsku kvalitetu na sve prostore s kojima se blagovaonica povezuje. Na vrhu kuće nalazi se privatna spavaća soba i balkon, nudeći intimno mjesto za stanare.


Slični članci: