Uključite čak dvije ovogodišnje Pantone boje u svoj redizajn doma

Pantone 2016 boje

Za dizajnerske fanatike poput nas, otkrivanje boje godine od strane Pantonea, najuzbudljivije je doba godine. No 2016. godina posebno je značajna za sve ljubitelje dizajna, ali i za Pantone – tvrtka je po prvi put u povijesti izabrala dvije boje: Rose Quartz i Serenity.

Pantoneova odluka bila je „simboličan izbor boja", kažu iz tvrtke. „Boja onoga što smo uočili da u našoj kulturi služi kao izraz raspoloženja i stava." Iako hrabar par, Rose Quartz i Serenity nijanse mogu stajati svaka sama za sebe te se tako mogu veoma isticati na neutralnoj pozadini, posebno na bijeloj i sivoj. Ove se boje također veoma dobro slažu sa srednjim nijansama zelene, smeđe i žute te njihovim pastelnim podtonovima.

Ako ste znatiželjni kako učinkovito uključiti ove vruće nijanse u svoj dom, došli ste na pravo mjesto. Saznajte pet načina kako savršeno ukrasiti dom s ovogodišnjim Pantone bojama:

Neka vam ključan namještaj bude u Rose Quartz boji – suprotno od Serenity boje koja da je umirujući efekt, Rose Quartz ima zapovjednu prirodu. Ova nijansa čini uvjerljiv, a opet nježan ton koji prenosi suosjećanje i osjećaj pribranosti. Važno je da ako odaberete sofu, stol u blagovaonici ili stolice u Rose Quartz boji da se ti komadi namještaja ističu i sjaje unutar neutralnog okruženja. (vidi sliku gore)

Prekrijte zidove sa Serenity bojom

Prekrijte zidove sa Serenity bojom – ova je boja u svome opisu odabrana zato jer daje osjećaj lakoće i svježine, stoga učinite svoje zidove svijetloplavim te kreirajte umirujuću atmosferu. Najbolje bi bilo da ovu boju koristite u spavaćoj sobi ili uredu. Kako prostorija ne bi bila prehladna dodajte joj plišani namještaj, tople teksture i mnogo tekstila.

Odaberite tekstil u Serenity boji

Odaberite tekstil u Serenity boji – ako vam je previše cijelu sobu obojiti u ovu boju, odlučite se za male korake te nabavite tekstil u Serenity boji. Nekoliko pokrivača, tepih ili jastuka u nekoliko nijansi osigurat će sličan umirujući, ranije spomenuti efekt koji zbog sitnih odstupanja od boje neće biti dosadan. Birajte drugačije vrste materijala unutar isto predmeta.

Jedan naglašeni zid obojite u Rose Quartz boju

Jedan naglašeni zid obojite u Rose Quartz boju – bitno je odabrati zid koji služi kao žarišna točka u sobi. Neka vam Rose Quartz bude pozadinska boja u kuhinji ili na zidu gdje vam se nalazi kamin.

Nemojte se bojati pomiješati ove dvije boje – s razlogom su Serenity i Rose Quartz boje stavljene zajedno. Kao par stvaraju hrabar i uzbudljiv kontrast koji će oživjeti bilo koji prostor. Postoje dva načina kako pravilno sjediniti ove dvije nijanse u savršenu harmoniju: prvi, važno je odabrati boju koja će biti dominantna i tog se pravila držati. Drugi je način je predstavljanje obiju boja jednako, ali da služe samo kao naglasci dekora unutar neutralnog okruženja.

Nemojte se bojati pomiješati ove dvije boje

Slični članci: