U Zagrebu se otvara prvi studio ulične umjetnosti!

"Lapo Lapo" by Bare i Modul

U ponedjeljak 21. prosinca 2015. u Zagrebu, u 17 sati, otvara se "Lapo Lapo", prvi studio ulične umjetnosti. Prostor se nalazi u Ilici 50 (u prolazu), a iza njega stoje istaknuti zagrebački street art umjetnici Bare i Modul koji su odlučili podijeliti prostor sa svojim kolegama, ali i svim ljubiteljima umjetnosti ove vrste.

Street Art Studio "Lapo Lapo" jedinstveni je prostor u gradu – on je platforma za nezavisnu i inovativnu umjetnost, sve one koji razmišljaju "izvan kutije" i stvaraju izvan granica konvencionalnih definicija likovnosti. Iza Street Art Studia "Lapo Lapo" stoje imenom i prezimenom Miroslav Petković (Modul) i Boris Bare (Pimp My Pump).

"Lapo Lapo" by Bare i Modul

Miroslava Petkovića Modula mnogi već znaju kao veterana zagrebačke street art i graffiti scene, koji se kroz posljednjih 20 godina dokazao svojim muralima diljem regije. S vremenom je svoje likovno djelovanje proširio na kaligrafiju, lettering i tipografiju te je sada jedan od rijetkih koji se time specijalizirano bave.

Boris Bare dio je uspješnog umjetničkog kolektiva Pimp My Pump s kojim je oslikao mnogobrojne stare zagrebačke gradske pumpe za vodu (tzv. Franceke) te ih profilirao u simbol grada Zagreba. S vremenom je svoje djelovanje proširio i na brojne gradske zidove, primijenjenu umjetnost, ali i druge intervencije u prostoru.

"Lapo Lapo" by Bare i Modul

Uz radove ovog umjetničkog dvojca u studiju "Lapo Lapo" pronaći ćete i one s potpisom brojnih drugih relevantnih i poznatih street art umjetnika iz Hrvatske i regije - Lonac, Stipan Tadić, Lunar, kolektiv R2D2, Djuvedj, 2Fast, Nikola Zorotović, Marko Zubak i mnogi drugi.

Dođite u ponedjeljak u Street Art Studio "Lapo Lapo" i od 17 sati podržite domaću scenu, a nakon 21 sat nastavite druženje u Swanky Mint hostelu. Vidimo se u ponedjeljak u Ilici 50! Za glazbu će se pobrinuti DJ-i Zac, Jeff Jarunsky i Agregat Sun koji će glazbu vrtjeti s vinila, a da ne ostanete žedni i gladni bit će tu Pivnica i pivovara Medvedgrad i ekskluzivno za ovu prigodu, liker od kanabisa, Vutra.

"Lapo Lapo" by Bare i Modul 


Slični članci: