Svjež i moderan izgled industrijskog stila inspiriran Chanelom

Arhitekt Daniele Claudio Taddei dobio je zadatak dovesti u ovo stoljeće industrijski stan iz 1980-ih godina koji se nalazi u Zürichu. Uz različite promjene provedene tijekom renoviranja, prebivalište u industrijskom stilu dobilo je novi, suvremeniji izgled.

Raspored stana je relativno jednostavan - otvoreni dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica na glavnoj razini te spavaća soba i kupaonica na katu. Izložene drvene grede, metalni okviri i masivni betonski stupovi zadržali su industrijski karakter stana. Crni okviri oko stakla inspirirani su imenom projekta, "A Touch of Chanel", odnosno klasičnim crnim Chanel odijelima.

Daniele Claudio Taddei

Staklo se koristilo zbog želje da stan obiluje prirodnom rasvjetom (obratite pozornost na transparentan pod na drugoj razini). Stube su zamijenjene, a postojeći drveni pod tretiran je s pigmentima boje. Kuhinja je proširena pomoću nehrđajuće čelične ploče te kako bi se zadržao dojam velikog prostora, kupaonica je zamišljena u obliku staklene kutije.

Minimalistička paleta boja uključuje crnu, bijelu, smeđu i bež koje mjestu daju moderan i otvoren osjećaj.

Daniele Claudio Taddei

Slični članci: