Što superjunaci rade kad ne spašavaju svijet?

Jeste li se ikada upitali što superheroji rade kada ne spašavaju svijet od zlikovaca? Ili što zlikovci rade kad se opuštaju? Ta si je pitanja postavio i francuski umjetnik Greg „Leon“ Guillemin koji je htio zaviriti u privatni život superjunaka, zlikovaca i ostalih likova iz crtića na jednak način kao što zavirujemo u život slavnih osoba.

Guillemin nudi pogled na intiman život strip likova i fiktivnih filmskih zvijezda u neprekidnoj seriji ilustracija „Tajni život heroja“ („Secret Life of Heroes“). Ilustracije u post-pop stilu daju duhovit uvid u svakodnevne i uobičajene aktivnosti omiljenih likova poput Spidermana ili Yode. Predmeti, simboli i marke stopili su se u scenarij gdje gledatelj vidi Spidermana kako glača svoje odijelo, Super Maria kako se brije i Snjeguljicu kako grize svoj iPhone.

U proslavi 2. godišnjice serije ilustracija, Guillemin je sastavio knjigu u kojoj se nalaze najdraži likovi u svakodnevnim rutinama, a ona se trenutno nalazi na Kickstarter platformi.Publikacija „For Your Eyes Only“ poklapa s izložbom zbirke u La Galerie Lacroix u Parizu koja se održava od 6. veljače do 30. ožujka 2015. godine.


Slični članci: