Što biste trebali izbaciti iz doma ODMAH

Oni koji osnovno poznaju ideju Feng Shuija možda se mogu nejasno prisjetiti razloga zbog kojeg ne bi trebalo pozicionirati svoj krevet prema vratima. No ovaj kineski filozofski sustav uređenja prostora više je od samog jednostavnog pozicioniranja namještaja.

Usko povezan s taoizmom, ovaj bi drevni sustav trebao uskladiti ljude s njihovom okolinom. Elle Decor tako ističe da Feng Shui može ponuditi uvid u to koji dekor unosi pozitivnu energiju dom. Od boje ulaznih vrata do otkrhnutih šalica u kuhinji,saznajte koje stavke treba ukloniti ili preraditi odmah.

Otkrhnuto posuđe: Vjeruje se da posuđe simbolizira bogatstvo i obitelj pa konzumiranje hrane i pića iz napuknutog tanjura ili šalice može podsvjesno unijeti nevolje i neuspjehe u životu.

Kaktusi: Feng Sui stručnjaci vjeruju da je bodljikave biljke (s izuzetkom ruža) donose negativnu energiju i lošu sreću u vaš dom.

Crna vrata: Tamna boja vrata, čak i ispolirana, prema kineskoj tradiciji, "dozivaju peh u dom, no ne ako su okrenuta prema sjeveru."


Slični članci: