Staro skladište pretvoreno u dom s unutarnjim travnjakom

U prošlom životu, ova rezidencija služila je kao cigleno skladište od 250 četvornih metara, no 2015. godine ono je pretvoreno u fantastičan dom pod imenom "Fitzroy Loft".

Dizajneri su se usmjerili na stvaranje odgovarajućih intimnih prostora i zakutnih prostora - spavaće i radne sobe su intimne i manjeg opsega, dok su područja za zabavne ogromna i dramatična te iskorištavaju punu visinu starog skladišnog stropa. Dva dijela kuće osobito koristite ovu značajku kako bi stvorila "pluća" za dom koji mora disati. Ova "pluća" daju prirodnu svjetlost i pogled u nebo sve do privatnih dijelova doma.

Fitzroy Loft.

Cijeli prostor podsjeća na seosku vikendicu, isprepletenu s industrijskim tonovima: klapa je smještena paralelno s izvornim čeličnim potpornim gredama, dok stakleni zid vodi do staklenika, odnosno privatnog vrta u kući. Ovaj prostor, sa zelenim podom i zidovima s prozorima, služi kao privatan travnjak za zabavu odvojen od unutrašnjosti.

Ovo izuzetno korištenje privatnog i javnog prostora odvojilo je prvu nagradu na 2016. Australian Interior Design Awardu za rezidencijski dizajn (Residential Design).

Fitzroy Loft.

Slični članci: