Stari uredski prostori pretvoreni u moderan obiteljski dom

Dizajn studio TANK transformirao je hladan i oronuli uredski prostor u Amsterdamu u topao obiteljski dom. Većinu pronađenih i sačuvanih materijala iz poslovnih prostora, dizajneri su kreativno ugraditi u životne prostore unutar cijelog stana.

Design studio TANK

Za izradu ovog obiteljskog doma u industrijskom stilu, prvi korak u redizajnu bio je otkrivanje originalnih zidova - izlaganje sirove cigle i veža uramljenih drvom. Rastuća dizajnerska shema usredotočuje se na različite teksture kao što možemo vidjeti u glavnom dnevnom boravku gdje imamo drveni zid (izrađen od 150 godina starih njemačkih borovih dasaka pronađenih na licu mjesta) sučeljen s bijelom žbukom i izloženom opekom.

Design studio TANK

Dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica su organizirani unutar otvorenog tlocrta te se povezuju s dugim uskim hodnikom pomoću polica s knjigama. Na kraju hodnika, naći ćete glavnu spavaću sobu povezanu s kupaonicom u minimalističkom stilu, no jedinstvenim dizajnom. Dječja soba sadrži svijetle boje i nastavlja se igrati s tekstura sadržanima u jedinstvenom drvenom ormaru za pohranu.

Design studio TANK

Slični članci: