Stara viktorijanska kuća dobila je svjež i zanimljiv redizajn

Dizajnerski studio Scenario Architecture kreativno je redizajnirao viktorijansku kuću s unutranjim terasama koja se nalazi u Londonu. Redizajn rezidencije nazvane Canfield Gardens, planiran je u skladu sa životnim potrebama male obitelji. Nakon proučavanja životnih navike klijenata, arhitektonski i dizajnerski je tim otkrio da 90 posto svog vremena provode u samo 10 posto prostora. Upravo je ta činjenica bila glavni izazov za stvaranje ovog novog, redizajniranog i svježeg projekta.

Scenario Architecture

"Jedan rez u prizemlju te preseljenje stubišta, pokazao se jednostavnim i učinkovitim rješenjem", objasnili su arhitekti. "To je mezaninu stvorilo vizualnu i fizičku povezanost s dvije etaže i vertikalni tok kretanja. Rez je smješten tako da omogućava ulazak maksimalne količine dnevnog svjetla dolje u podrum. "

Scenario Architecture

Oštri uglovi i kutni oblici zamijenili su kontinuirane i tiho zakrivljene geometrije. Oni su sučeljeni s materijalima koji su u većini u svojim originalnim oblicima- beton, drvo, aluminij, staklo i prirodni gips. Poprskan interijer bojom čini unutrašnjost svježom i dinamičnom.

Scenario Architecture

Slični članci: