Stara učionica pretvorena u kreativan obiteljski dom

Stara školska zgrada u Amsterdamu, nedavno je pretvorena u niz privatnih kuća savršenih za kreativne obitelji. Jedna u nizu tih privatnih kuća, dizajnirana je od strane Standard studija čiji se tim pozabavio suvremenim potrebama peteročlane obitelji. Zbornica je tako pretvorena u spavaće sobe, a učionica u dnevni boravak.

Jedan od glavnih ciljeva redizajna bio je stvoriti otvoreni dnevni društveni prostor za obitelj kako bi se u njemu svi mogli okupiti i uživati. No istovremeno, privatnost se morala održati. Kuhinja, dnevni boravak, blagovaonica, radni prostor i igraonica za djecu zajedno se nalaze na prilično velikoj prvoj razini, dizajniranoj za interakciju.

Standard Studio

Mjesto za pohranu stvari jedno je od najbitnijih elemenata prilikom dizajniranja interijera za obitelj s troje male djece. Tako su ispod stubišta nastale "igrače postaje" koje istovremeno funkcioniraju kao igraonice i kao mjesto za pohranu mnogih igračaka.

Standard Studio

Veliki prozori omogućuju ulazak dovoljne količine prirodnog svjetla i povećavaju osjećaj prostora. "Betonski podovi i čelično stubište zadržali su karakteristike škole, no u kombinaciji sa šperpločom, rezultiralo je svijetlim, ugodnim i toplim interijerom", dodali su dizajneri.

Standard Studio

Slični članci: