Stan u Lisabonu s neodoljivim retro detaljima

Stan u Lisabonu u retro detaljima

Renoviranje starog stana u Lisabonu za arhitekte iz Ark.studija bio je prilično zahtjevan zadatak. Osim ograničenog budžeta, klijenti su željeli potpunu reorganizacju prostora. Ekonomičan pristup osim u budžetu, primjenjen je i u samom konceptu prostora. U dogovoru s klijentima prevladao je minimalistički stil i suvremeni karakter modernog i personaliziranog dojma.

Osobnost vlasnika vidljiva je u detaljima
Osobnost vlasnika vidljiva je u detaljima

Glavna nit vodilja u uređenju bila je upravo osobnost vlasnika koja je prisutna u detaljima pa tako, iako minimalistički, stan je zapravo toplo i ugodno obiteljsko gnijezdo. Zanimljivost je da se retro i boemski štih postigao iskorištavanjem starog namještaja.

Većinom u monokromatskim nijansama, nepretencioznost i razigranost postigla se šarenim motivima poput raznobojnih korica knjiga ili pak izloženog šarenog posuđa u kuhinji. Velika se pažnja posvetila i osvjetljenju. Osim što jako puno prirodne svjelosti prodire u stan, naglasak se stavio na i estetičku i funkcionalnu dimenziju umjetne rasvjete koja je tako postala dekorativni element sam po sebi.


Slični članci: