Savršeno industrijsko potkrovlje za mladu urbanu obitelj

Složen i svestran stan u potkrovlju nedavni je projekt lokanog biroa RULES architects iz Bratislave u Slovačkoj. Suvremeni obiteljski stan uljepšan je dobrom mješavinom boja i tekstura koja osigurava toplinu u industrijskom okruženju. Dokazana kombinacija drva s crnom i bijelom uvijek i svugdje djeluje kao dobar spoj. Elementi koji su u izravnom kontaktu s posjetiteljima, pod i zid nasuprot prozora, napravljeni su od bora, dok su ostali zidovi, strop i ugrađeni namještaj bijeli. U ovakvom neutralnom prostoru crna krovna konstrukcija doista izgleda izvanredno.

Raspored u kući diktiran je od strane jedne posebne značajke – iznimno visokog stropa. Najviša točka je gotovo četiri metra  visoka i može se podijeliti u dvije razine. Na nižoj razini nalaze se dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja, dok se na gornjem polukatu nalaze police za knjige. Spušteni dio nalazi se iznad komunikacijskog dijela dnevnog prostora, tako da donja visina ne remeti prostor. Mreža umjesto ograde korištena je na polukatu kako bi se stvorio razigran učinak. Ostali dizajnerski elementi koji se ističu su TV na pomičnoj ručci i ručno oslikani mozaik u kuhinji.


Slični članci: