Savršen kauč dizajnera Philippea Starcka

Philippe Starck, MyWorld sustav

Dizajner Philippe Starck omiljeni je dizajner luksuznih dobara mnogih bogataša, njegove Kartell stolice simbol su luksuza i dobrog dizajna, a o njemu i proizvodima s njegovim potpisom uče i na fakultetu. Njegov rad cijenjen je diljem cijelog svijeta i prepoznat je po jedinstvenosti svojeg rukopisa.

Njegova najnovija kreacija je lounge sustav za dnevni boravak koji je osmislio za poznatog talijanskog proizvođača namještaja Cassina. Na prvu, njegov novi proizvod kojem je dao ime MyWorld (Moj svijet) zapravo je kauč za dnevni boravak koji ima ugrađen stol, police i ladice. Prema riječima Philippea Starcka „MyWorld je kukuljica, gnijezdo, svijet u kojemu možemo biti egocentrični i ugodnoj sprezi sa samim sobom i našom sjenom, a ipak mjesto s kojeg možemo saznati sve informacije na svijetu i o svijetu.“

Philippe Starck, MyWorld sustav
Philippe Starck, MyWorld sustav

Dizajn Myworlda naslanja se na minimalistički dizajn koji je poznat kod Starcka i donosi na jednostavnu, sofisticiranu, a opet jedinstvenu sofu. Iako zamišljena kao prostor za opuštanje, ova sofa omogućuje nam da ostanemo spojeni na Internet i sva ostala čuda današnje tehnologije poput iPhonea, iPada i ostalih iGadgeta. Ladice sadrže skrivene utičnice kako bi svoje najdraže spravice mogli napuniti, lounge sadrži stolić na kojem možete raditi ugodno zavaljeni na svom prijenosnom računalu, kao i lampu pa na stoliću možete rješavati papirologiju ili čitati. Uz sve to, ovaj sustav za dnevni boravak Phillipea Starcka ima skrivene ladice i police te uz sve navedeno optimizira komfor uz vrhunski dizajn. MyWorld definitivno je kauč koji savršeno zadovoljava sve tehnološke potrebe pojedinaca u 21. stoljeću.

Naravno, dolazi u raznim kombinacijama pa tako može biti dvosjed, trosjed, stolica za jednu osobu i kutni kauč, jastuci su punjeni perjem, a dolazi i u koži i u raznim tkaninama. Sigurni smo kako ćemo ovaj kauč vidjeti u mnogim domovima hrvatskih šminkerica.


Slični članci: