Prekrasan vrtić koji u tren oka mijenja svoje pročelje

2010. godine arhitekt Jure Kotnik redizajnirao je dječji vrtić iz 1980-ih godina u Ljubljani dodavši mu šarenu i interaktivnu fasadu. Projekt je sadržavao transformaciju čak triju vanjskih zidova zgrade pomoću jarko obojenih drvenih letvica domaće proizvodnje i porijekla. Tako se djeca mogu doslovno igrati s fasadom vlastitog vrtića okrećući letvice te tako otkrivajući boje.

Jure Kotnik Architecture

Otvorene letvice puštaju prirodno svjetlo koje preplavljuje dječji vrtić – kombinacija svjetla i boja stvara prozračnu te optimizanu atmosferu. Ovaj šarmantan i zanimljiv projekt potpuno je transformirao dosadno i ružno školsko dvorište.

Čak bismo mogli ovu ideju primijeniti i u dječjoj sobi ili igraonici, naravno, u manjem opsegu. Zar ne?

Jure Kotnik Architecture

Slični članci: