Podzemni paviljon s unutarnjim bazenom pravo je zen utočište

Kao dodatak renoviranoj obiteljskoj kući iz 19. stoljeća u Alta Brianzi u Italiji, lokalni studio Act_Romegialli sagradio je podzemni paviljon koji uključuje unutarnji bazen, teretanu, dodatnu kuhinju, prostor za čitanje i opuštanje te vanjski ribnjak i zeleni krov. Obitelj tako može uživati u ostakljenom paviljonu koji gleda na umjetno jezerce ispunjeno plutajućim lopočima zaslužnima za ovaj bajkovit prizor.

Kako bi se postigao kontinuitet kroz cijeli projekt, male bijele keramičke pločice nalaze se unutar bazena, ali i na susjednim površinama. Prednji dio paviljona ostakljen je pomoću kliznih vrata zbog kojih nestaje struktura špilje te se maksimalno povećavama intimni odnos s okolnom prirodom,

Do samog se paviljona dolazi vanjskom otvorenom stazom koja naglašava duboki osjećaj privatnost i distanciranosti od ostatka svijeta. No to nije jedini put do paviljona – obiteljska je kuća povezana s privatnim spa centrom tajnim podzemnim tunelom.


Slični članci: