Pametni i kreativni DIY savjeti za brzo uređenje doma

DIY ideje za uređenje doma

Iako se nalazimo u novoj godini, neke stvari nikada ne ostaju za nama, a jedna od njih je svakako želja za stalnim mijenjanjem i uređivanjem našeg doma. Kažu da dom u kojem živimo nikada nije završen i to je istina jer nitko od nas ne možete odoljeti dobrom komadu namještaja ili dekoracije poput vaze, sviječnjaka i biljke. No danas vam donosimo nekoliko DIY savjeta koji će vaš dom promjeniti i urediti u trenu, a ne zahtjevaju nikakvu posebnu pripremu niti puno truda, a većinu toga što trebate sigurno imate kod kuće.

Kreativan ormar za cipele

DIY ideje za uređenje doma
DIY ideje za uređenje doma

Ne postoji žena koja nema problem s ormarom za cipele, uz to ti ormari su većinom ružni i ne pretjerano funkcionalni zato je riješenje organizirati si cipele u malo drugačiji ormar. Ako ne živite sami, prvo trebate sklopiti pakt s dečkom/mužem kako bi dobili vlastiti ormar za cipele u kojem se nikad neće naći tenisice za nogomet ili nešto slično. Ostalo je vrlo jednostavno - cipele posložite u bilo koju staklenu vitrinu koju imate. Ako je nemate - probajte naći neku staru na tavanu, kod roditelja, stare susjede ili pak na buvljaku na Britancu ili Hreliću i voila - imate kreativni ormar za cipele. Ukoliko vam boja drva ne odgovoara,  uvijek je možete prebojati u bijelu u shabby & chic stilu. Odličan način za malo podignuti svoj dom s novim komadom namještaja ili starim korištenim na novi način kao i za organizirati svoje najdraže cipele.

Koristite namještaj s dvije svrhe

DIY ideje za uređenje doma
DIY ideje za uređenje doma

Naš prijedlog je korištenje starih škrinja i kovčega kao stolića u dnevnom boravku te spavaćoj sobi. Osim što izgledaju apsolutno sjajno - savršeni su za pohranu vaših stvari. U njima možete čuvati zimske deke tijekom ljeta, višak jastuka, poplone, knjige, ali i zimsku ili ljetnu odjeću koju trenutno ne nosite.  Većina nas ovaj starinski komad namještaja ima na nekom obiteljskom tavanu, a za one koji nemaju, riješenja su ponovo buvljaci, ali i Njuškalo.

Boja koja razbija neutralnost vašeg doma

DIY ideje za uređenje doma
DIY ideje za uređenje doma

Možda najjednostavniji savjet od svih - dodajte malo boje vašem domu, ali ne na bilo kakav način - već vlastitom modernom slikom. Naravno - oni koji nisu od pretjeranog DIY entuzijazma svoj dom uvijek mogu podići jastucima i dekom u nekoj malo drugačijoj boji, ali svim ostalima bi preporučili ovu cool ideju. Kupite  obično canvas platno koje danas ima gotovo u svakom shopping centru s namještajem te kanticu neke boje i obojite platno u jednu boju. Dobiti će instant umjetničko djelo s vlastitim potpisom. Uz to što ćete biti ponosni na sebe, na zidu ćete imati chic suvremenu umjetnost i dašak boje, a najbolje od svega što ćete proći jaaako jeftino.

Stylish beauty displeji

DIY ideje za uređenje doma
DIY ideje za uređenje doma

Zašto bi vaša kozmetika stajala samo u kupaonici kada i ona može biti dio dekoracije? Uostalom ako ne pečete redovito kolače - nosač za tortu vam je većim vremenom ne iskorišten, a vjerojatno je to slučaj i sa brojnim staklenim posudama i vazama. Najljepše izgleda kada ovako, dekorativno izložite svoje lakove za nokte u raznim bojama, ali možete i parfeme i svu ostalu kozmetiku. Umjesto cvijeća u vazu naslažite lakove za nokte- šareni su i veseli, a nekada nas vesele i više od cvijeća. 

Okviri 

DIY ideje za uređenje doma
DIY ideje za uređenje doma

Ukoliko imate prazan zid, praznu policu ili otvoreni ormar - okviri sa slikama su uvijek dobra ideja. U njih možete staviti slike svojih najmilijih, obitelji i prijatelja, možete staviti i slika mjesta na kojima ste bili ili želite ići ili pak jednostavno u njih možete stavljati lijepe slike i mijenjati ih iz sezone u sezonu. Okviri najljepše izgledju ako su u maksimalno dvije boje i to crnoj i bijeloj.


Slični članci: