Ovo je najprodavaniji Ikein proizvod ikada

IKEA se etablirala kao autoritet u svijetu dizajna, no još uvijek uspijeva biti pristupačna, praktična i cjenovno dostupna. S više od 300 trgovina u 38 zemalja, švedski je gigant nadišao kulturne razlike pomoću elegantnog namještaja kojeg ograničeni budžeti obožavaju.

Naravno, kad je Business Insider odlučio porazgovarati s Ikeinim menadžerom dizajna Marcusom Engmanom o najprodavanijem proizvodu, bili smo zaintrigirani. Za dizajnera, IKEA počinje i završava s Klippan Loveseatom, sofom koju je Engman otac, Lars, dizajnirao u kasnim 1970-ima.

"Sjećam se kad ju je donio kući kako bi je testirao te je upitao mene i sestru što mislimo o njoj", rekao je Engman. "Imam puno dragih uspomena vezanih uz tu sofu i drago mi je da je preživjela toliko dugo." Lako je vidjeti zašto je sofa preživjela test vremena: standardna dva sjedala, izmjenjiva tkanina i glatka, bezvremenske silueta jesu razlozi zbog kojeg savršeno pristaje u bilo koju sobu, prođe kroz bilo koja vrata i prilagođava se svakom desetljeću.

Sofa se ipak malo promijenila od svog objavljivanja 1979. godine. Danas, Klippan ima metalni okvir, dok je 70-ih i 80-ih bio napravljen od drveta. 


Slični članci: