Obiteljski dom koji je zahtjevao adaptaciju prema nacrtima iz 1844. godine

Dizajnerski studio asdfg Architekten pretvorio je najstarije graditeljsko nasljeđe u Prenzlauer Bergu u Berlinu, u originalan dom za obitelj s troje djece. Izazov je bio velik jer su vlasti zatražile rekonstrukciju točno prema nacrtu iz davne 1844. godine.

"Povijest i posebna situacija sa zgradom bio je veliki izazov, no uvidjeli smo i veliki potencijal u ovoj vrlo jedinstvenoj obiteljskoj kući s okućnicom u samom centru jedne od najpopularnijih četvrti Berlina", rekli su arhitekti. Mnogi elementi stare kuće ostali su netaknuti, kao što su cigleni zidovi koji pridodaju boemskom ugođaju interijera.

asdfg Architekten

"Kako se ovaj prostor prije koristio kao policijska stanica i radionica, kuća je bila u lošem stanju te podijeljena na mnoge male sobe", objasnili su arhitekti. "Kako bismo stvorili velikodušan prostor zadržali smo samo vanjske zidove i jedan masivni zid u sredini. Stubište, kuhinja, kao i određene zone za spavanje, su na neki način uključene u spomenuti masivni zid. "

Minimalistički pristup doveo je do prostranog i funkcionalnog interijera. Velika klizna vrata na prvoj razini odvajaju glavnu spavaću sobu od središnjeg stambenog prostora. Drvene stepenice nagovještavaju put do kućnog ureda na katu. Mnogo je namještaja napravljeno po mjeri projekta, uključujući i umivaonik te kadu.

asdfg Architekten

Slični članci: