Neobično potkrovlje s gotovo ni jednim unutarnjim zidom

Neobično potkrovlje koje su dizajnirali arhitekti ukrajinskog biroa MARTINarchitects, natjerat će vas da ponovno razmislite o privatnim prostorijama unutar doma

Stan pripada dinamičnom mladom odvjetniku iz Kijeva (koji je uz to i neženja) zbog kojeg je stan tako transparentan i dizajniran u skladu s njegovim životnim stilom. Prva stvar koju ćete primijetiti je neobičan osjećaj koji se stvara između životnih prostora, blagovaonice i spavaće sobe. Da, zidovi ne postoje i nema zavjesa, no zato su tu čelične rešetke kako bi prividno odvojile dnevni prostor i spavaću sobu.

Ostali vanjski zidovi napravljeni su od cigli, osim jednog golog betonskog zida i dopadljivog zelenog zida u blagovaonici. Osim transparentnosti, u stanu se ističu i odabir rasvjete te namještaja. Naprimjer, drvene kutije u kupaonici vrlo su zanimljiv izbor dekora, iako nismo sigurni koriste li samo za ukras ili predstavljaju stvaran prostor za pohranu. Kako god bilo, ovih 115 četvornih metara u potkrovlju daje nam potpuno novu perspektivu dizajna interijera.


Slični članci: