Narodna knjižnica pretvorena u neobičnu obiteljsku kuću

Dizajnerica interijera Jessica Helgerson nedavno je završila sa svojim projektom inspirativnog privatnog utočišta u Oregonu u SAD-u

Ovaj je projekt uključivao potpunu renovaciju i dodavanje male strukture objektu koji je izvorno bio narodna knjižnica u Sellwood četvrti u Portlandu. Mnogi aspekti dizajna prilično su tradicionalni u skladu s godištem kuće, no dodani su zanimljivi moderni elementi koji upućuju na pametno osmišljen dizajn. Dizajnericu je osvojio lijep i velik volumen stare knjižnice te je odlučila zadržati veliki otvoreni tlocrt s velikom sobom, kuhinjom, blagovaonom i dnevnim boravkom. Uz otvoreni trijem, sa jedne je strane dodana mala struktura kako bi se stvorile dvije male spavaće sobe i nova kupaonica.

U skladu s temom izvorne knjižnice, dizajnerica je dodala police u svaku prostoriju – one definiraju ulaz, bok s obje strane velike dvorane, a okružuju i mali stol u gostinjskoj sobi. Budući da je volumen glavnog prostora veoma visok, ljestve na krajevima prostorije osigurale su pristup do visokih polica i knjiga. Spavaće sobe su poprilično male, stoga je dizajnerica izgradila korisne, uske ormare gdje god je to moguće, uključujući i oko te ispod kreveta. Topla paleta toniranih boja poput dragulja nalazi se kao dio namještaja i umjetnosti, među kojima su slike portlandskih umjetnica Anye Spielman i Jocelyn Rahm.


Slični članci: