Najbolji primjer skandinavskog dizajna interijera

Skandinavski dizajn interijera oslanja se na čistoću, funkcionalnost i minimalizam. Izraz je nastao 1950-ih godina kako bi opisao dizajn kojim su se najčešće koristili stanovnici iz skandinavskih zemalja kao što su Danska, Norveška, Švedska i Finska. Tako ćete, ako odlučite ukrasiti svoj dom elementima iz ovog stila, praktički neprestano putovati po sjevernoj Europi - iz udobnosti vlastitog doma.

Potkrovlje koje imamo prilike vidjeti u galeriji, kreirao je ruski dizajner interijera Denis Krasik. Ono obiluje toplim širokim prostorijama obojenima u svjetlije tonove sive i tirkizne boje te ukrašeno šik, suvremenim ukrasima. Potkrovlje je potopljeno prirodnim svjetlom; dnevni boravak poziva stanare da se opuste u udobnom bijelom kauču kako bi čitali, razgovarali ili gledali televiziji.

Kako bi dodao na dinamičnosti, dizajner se odlučio za geometrijske oblike - na zavjese, tepih i tapiseriju - tako je interijer postao živ i energičan. Unatoč relativno malom prostoru, radno mjesto je diskretno instalirano u blizini prozora: klasičan stol koji čini dnevni boravak elegantnim i dostojanstvenim.


Slični članci: