Moderno pariško potkrovlje začinjeno rustikalnim stilom

Malo pariško potkrovlje nazvano "Habiter sous les Toits", što se doslovno prevodi kao "živjeti ispod krova", dizajnerski je uspijeg Priske Pellerin koja se odlučila na spajanje rustikalnih arhitektonskih elementa i suvremenog dizajna interijera. Cilj obnove ovog projekta koji se nalazi u Ivry-sur-Seineu, predgrađu Pariza, bio je povećati prostor i dovesti što više moguće prirodne svjetlosti kroz niz dobro postavljenih krovnih prozora.

"Habiter sous les toits" by Prisca Pellerin

"Od spavaće sobe s dnevnog boravka, pogled ne nalazi ni jednu prepreku na svom putu zahvaljujući efektu lijevka središnjeg hodnika koji postaje točka u kojoj se spajaju sve funkcije stana", objasnila je dizajnerica.

"Habiter sous les toits" by Prisca Pellerin

Paleta boja je ostala jednostavan: "Kako bi se stvorilo toplo i ugodno mjesto, zidovi i grede obojani su u bijelu i svijetlo zlatno sivu", dodala je dizajnerica. Korišten je veliki niz tekstura - matirane i satenske boje, polirani beton, cigla, drvo - uključujući razne biljke koje su dodale živopisno zelenu te kreirale moderniji, suvremeni interijer.

"Habiter sous les toits" by Prisca Pellerin

Slični članci: