Menza kakvu bi svaki student poželio

Menza u nedavno otvorenom ekonomskom fakultetu u Beču

Potpuno novi ekonomski fakultet u Beču (Vienna University of Economics and Business) otvorio je izuzetno suvremenu studentsku menzu koja svojim izgledom više podsjeća na luksuzni restoran nego menzu. Sagrađena je u prizemlju same zgrade iznad koje se nalaze predavaonice i ostale studentske prostorije. Dizajnerski je izvrsno osmišljena – ambijent šume i jednostavnost namještaja daju osjećaj nesputanosti i slobode što studentima nakon učenja priskrbljuje kvalitetan odmor.

Panoramu koju vidite na zidovima kombinacija je fotografija i kompjuterski dizajniranih slika, a LED rasvjetla koja se nalazi iza tih printanih staklenih panela stvara atmosferu prave šume. Zanimljiv detalj – izgled šume mijenja se iz sata u sat, ovisno o vremenu i godišnjem dobu. Na taj se način veoma uspješno prekriva činjenica da se sama menza nalazi u prizemlju s gotovo nikakvim izvorom vanjske svjetlosti.

Menza u nedavno otvorenom ekonomskom fakultetu u Beču
Menza u nedavno otvorenom ekonomskom fakultetu u Beču

Menza se prostire preko 300m2 i u njoj možemo pronaći 4 vrste različitih stolova i sjedišta koji se razlikuju po funkcijama – od dugačkih barskih stolova i stolica do kružnih i pravokutnih stolova za veća druženja. Do proljeća u planu je i izrada terase koja će biti izrađena u skladu s interijerom.

Studenti se u njoj koriste jedino svojim studentskim iskaznicama koje im dozvoljavaju pristup menzi i s kojom plaćaju svoje obroke. Možda se uskoro s ovakvim oblikom dizajnirane i digitalizirane menze uskoro susretnemo i mi!

Menza u nedavno otvorenom ekonomskom fakultetu u Beču
Menza u nedavno otvorenom ekonomskom fakultetu u Beču

Slični članci: