Travnati puteljak umjesto klasičnog balkona

Izolaciju od prirode, sunca i svježeg zraka mnogi od nas osjete u uredima tijekom dana, a rad je u njima često depresivan i naporan. Zalewski Arhitecture, poljska arhitektonska tvrtka, stvorila je i realizirala zanimljiv koncept kojemu je cilj riješiti ovaj problem. Kao što na fotografiji možete vidjeti, napravili su uski, krivudavi vanjski nogostup u zraku koji povezuje urede kako bi se zaposelnici mogu prošetati po zelenoj i travnatoj površini.

Dizajn je postavljen preko samog dvorišta unutar zgrada, što znači da je podržan na svih strana. Uski nogostup ima zabavnu travnatu stazu, ali također služi drugoj svrsi – sa svojih samo 80cm širine smanjuje količinu sunčeve svjetlosti koju nogostup blokira dvorištu koje se nalazi ispod. Reflektirajuće dno također pomaže zamagliti linije nogostupa kako bi obični prolaznici mogli slobodno gledati u nebo. Koncept možda zahtjeva više truda, no svakako se isplati.


Slični članci: