Knjižara iz koje nikada ne biste htjeli izaći

The 9¾ Bookstore and Café razigrana je knjižara i kafić koju je dizajnirao tim iz Plazma Nodo studija gdje ljudi ne dolaze samo čitati, nego i podijeliti svoju strast koju gaje prema dizajnu (i kavi). Smješten u kolumbijskom gradu Medellin,  prostor je zapravo mnogo više od same moderne knjižare i kafića - to je mjesto koje je dizajnirano s razlogom kako bi se potakla tako zaboravljena socijalizacija. 

Njegovih 120 kvadratnih metara prostiru se na dva kata, a dizajnirana okolina se mijenja dok se krećete kroz sam prostor. Ormari za knjige podsjećaju na knjižnice kakve možemo vidjeti u dvorcima, od poda do stropa ispunjene s knjigama, koje stvaraju osjećaj strahopoštovanja. Prvenstveno stvorena kako bi klince uvela u svijet knjiga, ova moderna knjižara ima bajkovite detalje kao što su stolice presvučene tekstilnim kartama i šesterokutne kutke gdje djeca mogu crtati, igrati se, čitati ili odmarati.

Djeca koja po prvi puta istražuju šareni, avanturistički prostor, pronaći će niz zabavnih aktivnosti - i možda steći neke nove prijatelje. Povratak u knjižaru svaki je put poput otkrivanja potpuno novog mjesta, gdje se svaki dan igraju različite igre.

U prizemlju koje je odjeveno u tamno uokvireno staklo, nalazi se ulaz u knjižaru, police s knjigama i blagajna, kao i niz slastica. Ugodna sjedišta postrojena uz zid prekriven zelenim lišćem, pozivaju vas da sjednete u nadrealan prostor gdje biste se mogli osjećati kao da se nalazite na svježem zraku u Zemlji čudesa. Na katu se nalazi plutajući polukat koji omogućuje policama za knjige na nižoj razini da idu tako visoko postavljene te fenomenalan kafić. 9¾ kavu kolumbijskog podrijetla (bi bi grijeh da je drugačije) pripremaju stručnjaci. S kavom ili čajem u jednoj ruci i dobrom knjigom u drugoj te s puno kutaka za dječje istraživanje, lako može zamisliti opuštajuće poslijepodne koje bi moglo postati navika.


Slični članci: