Kako stari stambeni prostor pretvoriti u moderan svijetao dom?

Dizajnerski tim iz tvrtke NOJI Architects dobili su iznimno težak, ali i istovremeno kreativan zadatak – cilj je bio staru i tamnu viktorijansku dvokatnicu u Dublinu pretvoriti  u moderan svijetao dom. U tome ne samo da su uspijeli, već su stvorili prostor o kakvom doista mnogi od nas sanjaju. Tamna i neugodno mala dvokatnica veoma je pametno nadograđena.

Postojeća je kuhinja produžena zajedno s blagovaonicom, a bijela boja na zidovima i ogromni trokutasti prozori doveli su konačno svjetlost u dom. Neodoljiva i ogromna sjedeća garnitura uz prozor s pogledom na vrt svakako je postao omiljeni kutak za one koji knjige ne ispuštaju iz ruku.

Unutrašnjost stare kuće također je presvučena u bijelo, no visoki stopovi i prepoznatljive vikotrijanske dekoracije ostali su isti, možda ponegdje simplicifirani. Pročelje kuće ne ukazuje na drastične promjene koje se događaju u stražnjem dvorištu kuće, no opet ni jedno ni drugo ne odskaču previše sa svojim različitim stilovima. Doista je nevjerojatno kako naoko dva potpuno različita stila mogu ovako zajedno pristajati.


Slični članci: