Kako pametno iskoristiti svih 35 kvadrata stana?

Trend sitnih, ali iznimno funkcionalnih gradskih stanova se nastavlja i u 2017. godini kako ljudi, pogotovo mladi, sve manje borave u svome domu. U skladu s time je dizajnerski studio CIAO sa sjedištem u Londonu obnovio maleni studio za mlade kupce te iskoristio baš svaki djelić prostora.

Klijent je zatražio redizajn stana od 35 kvadratnih metara koji se nalazi u londonskoj četvrti Islington - zadatak je bio prilagoditi dom ne samo stanarima već i obitelji te prijateljima koji bi dolazili u posjetu, a da pritom nije potreban kompromis prostora. Tako je CIAO studio stvorio interijer otvorenog tipa bez koridora s ugrađenim namještajem po mjeri koji štedi prostor kako bi stan izgledao većim no što jest.

Dizajn studio CIAO

U glavnom prostoru u prednjem dijelu stana, CIAO studio je dizajnirao povišenu platformu s krevetom na jednoj strani prostorije koja je odvojena od glavnog stambenog prostora s policama za knjige. Drugi bračni krevet uredno je skriven ispod ove platforme te se može izvući kada je to potrebno za goste. S vremena na vrijeme kad nije u uporabi, ova jedinica ostavlja prostor za kućni ured.
Kompaktna kupaonica s kliznim vratima i bijelim šesterokutnim pločicama nalazi se između glavnog prostora i kuhinje.

CIAO studio je također iskoristio i visoki strop koji je dio viktorijanske kuće u nizu dodavanjem polukata iznad kupaonice i ulaza što iznimno pomaže pri smanjenju nereda. Zidovi su bijeli u cijelome stanu osim jednog zida kojeg krase izložene cigle u dnevnom boravku.

Dizajn studio CIAO

Slični članci: