Element koji uvijek pomaže povećati prostor

Ovaj stan nalazi se na Plaça Catalunyi u samom srcu Barcelone, a dizajnirao ga je sjajan tim arhitekata iz studija Nook Architects koji su uspjeli izvući najbolje iz lokacije uz velikodušna balkonska vrata koja otvaraju prostor gradskom eklektičnom ritmu.

"Vlasnik je želio prostran stan koji se uklapa u njegove povremene odlaske u grad te koji može ugostiti njegove goste", objasnili su arhitekti. "Kuhinja je morala biti središte stana te ona sada služi kao sastajalište - više kao gastro bar nego kao obiteljska kuhinja. Uz to, u kuhinji smo morali pronaći prostora za vinski podrum u kojem se nalazi više od 600 boca. "

Nook Architects

Stup koji nosi zid djelomično je srušen kako bi spojio dnevni boravak s kuhinjom. Glavna spavaća soba sa en-suite kupaonicom nalazi se blizu ulaza i otvara se prema intimnijem dijelu stana. Soba za goste ima izravan pristup kuhinji i vinskom podrumu koji uključuje drveni stalak za vina i hladnjak.

Ukupno deset prozora raspoređenih po cijelom stanu doprinose obilju prirodnog svjetla. Kako bi umnožili njihovo prisustvo, arhitekti su koristili ogledalo u hodniku i na preostalim dijelovima nosivog zida.

Nook Architects

Svodovi, keramičke ploče i željezne grede na stropu stvorili su jedinstveni dizajn. Paleta boja u pastelnim tonovima u kombinaciji s toplim materijalima kreirali su prijateljski i topli ambijent u kojem bismo se voljeli naći.

Nook Architects

Slični članci: