Drvo i opeka kao glavni dizajnerski elementi malenog stana

Cobbe Hill ime je 60 kvadratnog stana u Brooklynu u New Yorku, koji je nakon požara obnovljen i kreativno transformiran od strane dizajnerskog studija Co Adaptive Architecture. Inovativna renovacija uključivala je preobrazbu kutnog stana s jednom spavaćom sobom u stan s dvije spavaće sobe, a da je pritom još uvijek dozvoljen otvoreni koncept dnevnog boravka i kuhinje.

Jedan od najupečatljivijih elemenata ovog stana je svakako kuhinjski otok, odnosno stol u blagovaonici napravljen po mjeri. Još je zanimljivije to što je taj pomični stol napravljen od poda kojem je inače mjestu u kuglani – u ovom slučaju riječ je o reciklaži. Taj višenamjenski komad namještaja može se koristiti i kao površina za pripremu hrane, ali i kao stol u blagovaonici za velike svečane večere.

Cobbe Hill, Co Adaptive Architecture

Praktična i šarmantna kuhinja je u potpunosti napravljena od drveta te se savršeno sa svojim sirovim materijalom slaže s crvenom opekom u dnevnoj sobi – jedinom bojom u inače veoma neutralnom stanu.

Šik polirane bakrene cijevi za regulaciju vode instalirane su u kuhinji i kupaonici, otkrivajući tako instalacije koje se inače skrivaju iza zida. Upravo takve dizajnerske značajke čine ovaj stan tako modernim i šarmantnim unutar svoji 60 kvadrata.

Cobbe Hill, Co Adaptive Architecture

Slični članci: