Dramatičan poslovni prostor koji skriva neobičnu strukturu

Ured koji se nalazi u financijskom središtu Chengduu u Kini, u potpunosti koristi prirodno svjetlo i visinu prostora za stvaranje zapanjujućeg vizualnog efekta. Had Architects studio dizajnirao je ovaj ured od 360 četvornih metara u 2014. godini, no on ne prestaje oduševljavati ni na kraju 2016.

Had Architects

Tijekom procesa dizajniranja, arhitekti su htjeli iskoristiti prostran (i originalan) 5 i pol metara visok strop, stoga su kreirali drvenu kućicu čiji krov služi kao masivno drveno stepenište idealno za gledanje prezentacija ili slušanje predavanja. Drvena kućica unutar poslovnog prostora dijeli dva izvorna kata u dva odvojena okruženja, stvarajući gornji kat s uredskim aranžmanom i prostor za dijeljenje te stvaranje umjetnosti. Donja etaža sastoji se od otvorenog uredskog prostora, soba za sastanke te kuhinje. Vrh stropa stvara vizualnu dramu, ali vedrina prirodne rasvjete i neutralne palete boja otvara prostor.

Had Architects

Slični članci: