Dom koji savršeno spaja prostorne nedostatke s prirodnom rasvjetom

Rezidencija pod imenom "Blank" najnoviji je projekt HAO Design Studija u gradu Pingtung na Tajvanu. Dva i pol katna kuća nalazi se u kutu parcele te tako zadržala klasičan i tradicionalan tlocrt. HAO Design Studio pronašao je ravnotežu između prostora i rasvjete pa tako mezanin neizravno prekida fluidnost stubišta i stvara put prirodnoj rasvjeti kako bi se vizualno podijelio cjelokupni unutarnji prostor. Gornji kat je pretvoren u otvorenu knjižnicu, a veliki prozor uokviruje blagovaonicu te uvodi maksimalno osvjetljenje.  

Prozirni materijali korišteni su za krovište iznad kuhinje kako bi svjetlost prodrijela i usmjerila se prema stubišti. To djeluje kao prijelaz između otvorenog prostora u prizemlju i privatnosti na drugom katu.

HAO design studio

Svjetlo povezuje glavnu spavaću s otvorenom kupaonicu- kada svjetlost osvjetli unutrašnjost kuće, sjene naglašavaju tijek kretanja te stvaraju prostor u kojem stanari mogu sjediti na različitim visinama i sudjelovati u intimnoj, animiranoj komunikaciji.

HAO design studio

Slični članci: