Ova ciglasta kuća u tropskim je uvjetima najbolje rješenje

Ova neobična kuća u vijetnamskom gradu Da Nang izgrađena je od lokalno pečenih cigli koje osiguravaju da svi prostori unutar nje budu ugodni za boravak tijekom ekstremnih sezonskih vremenskih promjena u regiji. Kuća je zbog tropskih uvjeta namjerno građena u obliku koje podsjeća na konfiguraciju mravinjaka termita. Tamošnja lokalna praska gradnje diktira stvaranje prostranog centralnog dijela kuće koji mora biti ključni prostor u kojemu se obitelj druži i povezuje.

Na razini polukata nalazi se spavaća soba s malenom knjižnicom za unutarnje opuštanje, dok krovna terasa nudi pak vanjski prostor za savršeni odmor. Stropovi su napravljeni od betona, a podovi od tamnog terrazza. Sav je namještaj napravljen od drveta koji je nekada čini krov kuće te su tako sadašnji stanari uštedjeli na samoj rekonstrukciji.

Kuća je izgrađena double-skin metodom koja osigurava stalnu unutarnju temperaturu. Niz otvora koje možete vidjeti na njoj ne samo da pomažu pri stvaranju prirodne rasvjete, već i pri kreiranju prirodne ventilacije koja se odvija u svim prostorijama.


Slični članci: