Aparat koji instantno hladi vaše piće

Znate onaj osjećaj kad popijete gutljaj toplog piva ili crnog vina? Svima nam se nekad dogodilo da nam je vino stajalo na toplom umjesto na sobnoj temperaturi (cca. 17 C°) za posluživanje ili pak da smo tek kupili pivo i da ga silno želimo popiti, ali je toplo. Ni hladna Coca Cola, kao ni razni ledeni čajevi i ostala slična pića nisu nimalo privlačni kada imaju temperaturu od kojih 20 C°+.

Dizajner James Skeggs osmislio je odličan koncept proizvoda za Electroluxov natječaj, a koji bi u budućnosti mogao spasiti mnogo tuluma. Svi znamo da led uvelike pomaže, ali led i poprilično razvodni piće pa ako želimo pravi okus onoga u čaši ovaj proizvod će biti spas.

"Refresh", Electroluxov koncept proizvoda

Nažalost, još uvijek se ne zna hoće li i kada ako hoće Electrolux krenuti u proizvodnju ovog spasonosnog proizvoda no nas čudi kako se već prije netko toga nije sjetio. Ipak nitko ne voli piti toplu tekućinu od koje vas boli trbuh.

Ovaj koncept proizvoda nosi naziv „The Refresh“, a dizajniran je kao prenosivi alat koji instantno hladi vaše piće. Koristi naprednu termoelektričnu tehnologiju gdje električna struja uzrokuje unutarnje poluvodne čvorove da se odmah zamrznu. Napravljen je od nehrđajućeg čelika u kombinaciji s plavim matiranim staklom. Kad aparat počne s hlađenjem pića, događa se kondenzacija i stvara se vodena maglica oko boce te kapljice na boci. Nakon što se piće ohladi „Refresh“ pretvara višak energije natrag u svoje punjive baterije.

Već si ga možete zamisliti na nekom tulumu gdje treba hitno ohladiti cugu ili kod kuće kada vam iznenadno dođu gosti, a vi nemate baš ništa hladno, zar ne?


Slični članci: