Vodimo vas u kino na urnebesnu komediju "Get hard"

Kada milijunaš i upravitelj hedge fondovima James (Will Ferrell) biva uhićen zbog prijevare i osuđen na kaznu dugotrajnog zatvora u San Quentinu, sudac mu daje 30 dana da dovede privatni život i poslove u red. Očajan, obratit će se Darnellu (Kevin Hart) kako bi ga pripremio za život iza rešetaka, ali Darnell je zapravo vrijedni poduzetnik koji u životu nije kažnjen čak ni za parkiranje na nedozvoljenom mjestu, a kamoli da je bio u zatvoru. Zajedno će napraviti što god je moguće da bi James bio sposoban izdržati dugotrajnu zatvorsku kaznu, a u tom procesu će otkriti kako su imali krivo mišljenje o puno toga – uključujući i jedan o drugome. Upravo vas na ovaj film vodimo u suradnji sa Cinestar kinima, a više saznajte u nastavku.

Komedija Get hard s Will Ferrellom

Ideja za film nastala je kad su producenti Will Ferrell i Adam McKay krenuli zamišljati kako bi prosječna osoba postupila kada bi se iz lagodnog i ugodnog života najednom našla pred dugotrajnom zatvorskom kaznom. Ferrell, koji je u glavnoj ulozi čovjeka kojem se upravo to dogodilo, kaže kako su se krenuli pitati koja bi im bila prva misao, kako bi se za to pripremali i bi li se odmah dali u bijeg.

Komedija Get hard s Will Ferrellom

„To je jedna od noćnih mora svakog čovjeka. Mislite kako biste se morali naučiti tući ili seksualno se podavati. Vjerojatno bih morao postati član bande – sve to vam je u glavi od onoga što vidite na televiziji i onda shvatite – odmah bi me ubili ili bih postao nečiji seksualni rob.“ Sve počinje kada bogati financijski menadžer James koji ima ogromnu vilu i prelijepu zaručnicu biva zatečen s „prstima u pekmezu“. Osuđen je za prijevaru zbog koje su obični ljudi ostali bez životne ušteđevine. Za pomoć će se obratiti Darnellu, poduzetniku koji nastoji uspjeti u poslu, pretpostavivši da je on, statistički gledano, kad se sve uzme u obzir, sigurno bio u zatvoru. Naravno, Darnell je Afroamerikanac. Darnell će se uvrijediti i probati ga uvjeriti da je u krivu, ali James je previše u panici da bi to prihvatio i  jednom trenutku Darnell će pomisliti: zašto ne? Ako je James dovoljno blesav da vjeruje u taj stereotip, a spreman je platiti, odluči da će probati i napraviti nekakav program, trpjeti  ga par tjedana i fino zaraditi.

Komedija Get hard s Will Ferrellom

U filmu se radi o dvije osobe koje puno pretpostavljaju jedna o drugoj i koje žive s tim stereotipima i to se nikad ne bi promijenilo bez te situacije u kojoj su se našli. To je dvosmjerna ulica. James se družio samo s bogatim obrazovanim pripadnicima financijskih krugova, pa odmah misli da je Darnell pripadnik bande, dok Darnell drži da je James rasist koji nikad ništa nije morao zaraditi – to je donekle istina, ali kako ga upoznaje vidjet će da on na svoj uvrnuti način nastoji činiti što je ispravno. James će s vremenom uvidjeti da se Darnell muči uspjeti ne zato što nije dovoljno dobar, već zbog okolnosti. Film se bavi stereotipima na duhovit, pametan način i ismijava ih. Pomaže kad se skreće pozornost na glupost i poruka je da bismo danas svi trebali biti jednaki i tako se odnositi jedni prema drugima. U nastavku pogledajte trailer.

Urnebesna komedija Get Hard

Ukoliko želite pogledati ovu urnebesnu komediju, Wall.hr vam u suradnji sa Cinestar kinima daruje dva puta po dvije ulkaznice za Cinestar kino Zagreb, Branimir Centar. Svoje ulaznice možete iskoristiti od 9. do 15. travnja. Sve što trebate napraviti je biti fan Wall.hr portala na Facebooku te podijeliti objavu s navedene fan stranice vezanu uz ovaj film uz rečenicu: Wall.hr me vodi na film Get Hard u Cinestar kino Zagreb i to postati do 9. travnja do 16h, pobjednike ćemo odabrati slučajnim odabirom Random. org aplikacijom. 


Slični članci: