U kina stiže drugi dio trilogije Različita, Pobunjena

Trilogiju Pobunjena napisala je Veronica Roth, a njen je prvi roman 2011. odmah došao na vrh ljestvice novina The New York Timesa. Po izboru članova kluba Goodreads bio je i omiljeni roman te godine. Treći dio trilogije objavila je 2013. i sjajno se prodavao, a narudžbe su oborile rekorde. Nakon prvog filma Različita, sada u naša kina dolazi i drugi dio ove književne trilogije i Wall.hr vas u suradnji sa Cinestar kinima vodi na film Različita: Pobunjena. U nastavku teksta saznajte kako do ulaznica.

Različita: Pobunjena

Trilogija različita: Pobunjena nastavlja se tri dana poslije radnje filma Divergent, kada Tris i Four jedva uspijevaju izbjeći Jeanininom planu koji je namjeravala provesti kako bi istrijebila populaciju frakcije Nijekanja. Tris će pretrpjeti strašan gubitak roditelja, a biti će i prisiljena ubiti prijatelja Willa kad ju napadne pod utjecajem seruma koji utječe na mozak.

Različita: Pobunjena

Nakon što su razotkriveni kao Različiti, ljudi koji se ne uklapaju ni u jednu od pet frakcija -  Tris (Shailene Woodley) i Four (Theo James) u bijegu su od Jeanine (Kate Winslet), vođe klase Erudita žedne moći. Kada izdajničke trupe Neustrašivih pod zapovjedništvom Jeanine poharaju ruševine distopijskog Chicaga okupljajući Različite, Tris i Four pokušavaju u gradu naći saveznike među frakcijama Iskrenih, Dobronamjernih, frakcije Nijekanja i Neustrašivih kao i među onima koji ne pripadaju nijednoj frakciji. Mada tužna i mučena krivnjom zbog nasilne smrti roditelja i prijatelja, Tris pokušava otkriti tajnu zbog koje su se žrtvovali i koja objašnjava zašto Jeanine neće odustati dok ju ne ulovi. Očajnički nastojeći izbjeći bol i gubitak voljenih, Tris se suočava s najmračnijim izazovima i strahovima tražeći ključ tajni iz prošlosti i naposljetku budućnosti njihova svijeta.  

Različita: Pobunjena

Radnja se događa u futurističkom Chicagu gdje su preživjeli podijeljeni u pet frakcija koje su određene ljudskim osobinama, a stanovnici se moraju ponašati u skladu s normama frakcije u kojoj žive. Dobronamjerni su brižni, Iskreni su prije svega odani istini, Neustrašivi su hrabri, a Učeni teže znanju, a peta frakcija je Nijekanje.

Različita: Pobunjena

Beatrice Prior, odnosno Tris, koja je odrasla u frakciji Nijekanja, otkriti će da je zapravo Različita, što znači da ima obilježja više frakcija, a Različiti su samostalni i neovisni i ne mogu se kontrolirati pa su smatrani opasnima. Pokušat će to sakriti no simulacije otkrivaju njene istinske sposobnosti. Tris i Four morati će bježati.  

Od prve stranice knjige bilo je jasno da je Veronica Roth napisala priču prepunu akcije i napetosti”, kaže producent Douglas Wick. „Počinje Trisinim bijegom, a akcija nikad ne prestaje. Taj smo svijet izgradili u prvom filmu, a sada u drugom nastavku stvari su još luđe i isti smo razorili.

Različita: Pobunjena

Na početku filma Jeanine locira kutiju koja nosi pečat svake od frakcija. Uvjerena je da je u njoj poruka koja krije budućnost i da ju može otključati samo pripadnik Različitih s kvalitetama svih pet frakcija.  Naći će ih sve i izložiti ih simulacijama da otkrije tko je za to sposoban.  Akcija u filmu je nevjerojatna, a napetost  ne prestaje. „Kad je izašla druga knjiga trilogija je postala silno popularna i postala izdavački fenomen. Veronica je sjajnim obratima zaokupila maštu čitatelja i glas se proširio,“ kaže producent Pouya Shahbazian.

Različita: Pobunjena

Roth kaže da joj je druga knjiga omogućila da prikaže Trisin svijet, a Tris i Four u bijegu gledatelje vode na put jedinstvenim i vizualno atraktivnim krajolicima koji su domovi različitih frakcija. Najimpresivniji krajolici u filmu ipak su oni u Trisinom umu, a njih vidimo kad je izložena simulacijama u kojima se suočava s unutarnjim demonima. Redatelj Robert Schwentke i autor vizualnih efekata James Madigan našli su način da nam prikažu što je u Trisinoj glavi i to je iznimno zanimljivo gledati te vezano uz to dodaju „Simulacije su tako pune akcije i mašte i prikazuju ono što je Veronica opisala eksplozivno i atraktivno korištenjem najmodernije filmske tehnologije.“

Različita: Pobunjena

Ukoliko želite pogledati drugi dio ove uspješne književne trilogije, Wall.hr portal u suradnji sa Cinestar kinima vam daruje dva puta po dvije ulaznice u Cinestar kinu Zagreb (Branimir Centar) koju možete iskoristiti od 19. do 25. ožujka 2015. godine. Sve što trebate napraviti je biti fan Wall.hr portala na Facebooku te podijeliti ovaj članak na svojem profilu (na opciji public i preko Wall.hr Facebook fan stranice) uz rečenicu "Wall.hr me vodi na film Različita: Pobunjena u Cinestar Zagreb". Dobitnika ćemo objaviti između u četvrtak, 19. ožujka, najkasnije do 16:00h. Dobitnika ćemo proglasiti slučajnim odabirom aplikacijom Random.org. U nastavku pogledajte video trailer za ovaj zanimljivi film.

Različita: Pobunjena

Slični članci: