Tko ima najviše nominacija za Zlatni globus?

"American Hustle", "12 Years Slave", "Captain Phillips", "Nebraska" i "Gravity" su filmovi koji imaju najviše nominacija za prestižnu nagradu Zlatni globus, koje su objavljene danas. Nominacije za Zlatni globus filmski svijet željno iščekuje iz razloga jer su najbolji pokazatelj tko bi mogao dobiti najprestižniju filmsku nagradu, Oscara. Ove godine u utrci za Zlatni globus najviše šansi imaju epska drama o ropstvu "12 Years a Slave" i "American Hustle" reditelja Davida O. Russella. Ova dva ostvarenje imaju po sedam nominacija. 

12 Years A Slave

Među nominiranima za najboljeg glumca u različitim tv i filmskim žanrovima su: Matt Damon, Idris Elba, Al Pacino, Michael Douglas, Matthew McConaughey, Tom Hanks, Robert Redford, Leonardo DiCaprio, Christian Bale, Oscar Isaac, Joaquin Phoenix i Micheal J. Fox. Kada su u pitanju glumice, za Zlatni globus borit će se: Helena Bonham Carter, Rebecca Ferguson, Jessica Lange, Helen Mirren, Judi Dench, Meryl Streep i Robin Wright. 

American Hustle

U posljednje dvije godine, dobitnici Zlatnog globusa za najbolji film također su osvojili i Oscare. Prošle godine Ben Affleckov "Argo" osvojio je Zlatni globus za dramu, a godinu dana prije toga to je u kategoriji komedije učinio "Artist". Zlatni globusi biti će dodijeljeni 12. siječnja, a ceremonija koja privlači brojne filmske zvijezde i ove godine voditi će komičarke Tina Fey i Amy Poeheler. Ostale nominacije pogledajte OVDJE.


Slični članci: