Tjedni pregled događanja 27.5. - 2.6.

Pravilo šutnje, R. Redford
Pravilo šutnje

Film, koncert, izložba, predstava?

Kamo ovaj tjedan? U Zagrebu ovaj tjedan zaista ima pregršt raznih događanja, na vama je samo da izaberete. A ako pak želite otputovati izvan Zagreba, imamo nekoliko prijedloga za vas!

Što se tiče odlaska u kino, ovaj tjedan, točnije 30. svibnja nas čekaju čak 3 premijere: Mamurluk 3, Arktik 3D i Hipnotizer. Naša preporuka je definitivno izvrstan film Pravilo šutnje s Robert Redfordom u glavnoj ulozi, a ako se hoćete malo opustiti i ne očekivati previše pogledajte Velikog Gatsbyja. Za sve one koji vole akcijske filmove tu je još jedan, šesti nastavak Brzih i žestokih s Vinom Dieselom u glavnoj ulozi koji je idealan za vikend razonodu.

Brzi i žestoki 6, V. Diesel
Brzi i žestoki 6

U Zagrebu još uvijek traje i "Izrael u Zagrebu" i to sve do četvrtka, 30. svibnja na raznim lokacijama. Veleposlanstvo Države Izrael tom prilikom poziva sve građane i posjetitelje da uživaju u izraelskim filmovima, plesu, klasičnoj glazbi i izložbi.

Ako još niste, posjetite Picassovu izložbu u Klovićevim dvorima, koja je otvorena još od 23. ožujka i traje do kraja lipnja, jer tko zna hoćete li ikad imati priliku vidjeti tako bogat Picassov opus od najranijih djela do onih iz godine njegove smrti.

Picasso, izložba Zagreb, Klovićevi dvori
Picasso

U nedjelju 26. lipnja je počeo 30. Tjedan suvremenog plesa koji traje sve do subote 8. lipnja na raznim lokacijama u gradu, a jedna od glavnih lokacija je Gradsko dramsko kazalište Gavella. Ovogodišnji festival predstavit će široku paletu radova hrvatskih izvođača te od stranaca pregršt mladih nada kao i one koji su svoj rad i ime odavno pozicionirali u suvremenom plesu, čije su karijere vezane i uz ovaj međunarodni festival. Festival uz raznolikost plesnih izričaja u fokusu interesa postavlja tijelo u pokretu slaveći njegove izričajne moći i poetiku...

ponedjeljak, 27. svibnja u 18:00 KIC - izložba Monografija Milke Trnine
Povodom 150. obljetnice rođenja Milke Trnine. Prva cjelovita monografija najveće hrvatske operne umjetnice Milke Trnine, urednice dr. sc. Zdenke Weber, koja je nedavno predstavljena u Općini Križ, u KIC-u će prvi put biti predstavljena i zagrebačkoj publici.

ponedjeljak, 27. svibnja u 19:30 KD Vatroslav Lisinski - Regionalni ciklus Zagrebačke filharmonije - Romantični Trpčeski
Gostovanje Beogradske filharmonije. Alexander Rahbari, dirigent. Simon Trpčeski, klavir D. Gostuški: Poema Beograd S. Rahmanjinov: 4. koncert za klavir i orkestar N. Rimski-Korsakov: Seherezada, op.35

ponedjeljak, 27. svibnja u 20:30 Močvara - tribina novih književnika
Program tribine Književnost u Močvari, pod egidom "Novi pisci u Močvari", ove godine odvija se sa specifičnim naglaskom na afirmaciji najmlađe generacije autora koja su stjecajem okolnosti ostala još u sjeni prethodne generacije. Zbog nepostojanja središnjeg generacijskog časopisa, rasutosti scene, izdavačke inertnosti i manjka medijskog interesa za novi naraštaj pisaca – nova generacija pisaca ostaje bez zaslužene vidljivosti, što ovaj program želi nadomjestiti. Program koncipira i vodi kritičar i prevođeni pisac Robert Perišić, a gosti treće tribine programa su Ružica Aščić, Luiza Bouharaoua i Franjo Janeš – književno zanimljivi i autentični su predstavnici najnovije generacije hrvatskih pisaca, svi rođeni nakon 1980. i zastupljeni u antologiji nove proze "Bez vrata, bez kucanja".

utorak, 28 svibnja i srijeda, 29. svibnja u 20:00 Gradsko Satiričko Kazalište Kerempuh - predstava "Spektakluk"
Gdje su nestali gumi gumi i pikulanje? U kojoj godini je najboje spirsati bradavicu? Koliko će stranica imati knjiga nove hrvatske povijesti? Može li se naći zrno ljudskosti u paparazzu? Tko su Jarnjak, Jovanka i Nevenka? Gdje pronaći zelene vlažne maramice? Pošto su milodar i sveta vodica? Zašto se raspucavaju brakovi? Je li život jedan veliki reality show? Što sa sobom nakon devedesete?

Posljednjih 20 godina svijet se promijenio više nego i u jednom razdoblju povijesti. Danas nam je život teško zamisliti bez stvari kojih do jučer nije ni bilo. Internet, mobilni telefoni, digitalni fotoaparati, reality show, pivo u plastičnoj ambalaži i Željko Kerum. Spektakl = javni događaj, kazališna predstava ili zabavna priredba u kojoj sudjeluje veliki broj izvođača s naglašenim vanjskim efektima u koje je utrošeno mnogo novca. Luk = dodatak riječima koji pojačava njihovo negativno značenje (prostakluk, bezobrazluk, seljakluk, lopovluk). Spektakluk = nova hit predstava kazališta "Kerempuh". Nakon 300 izvedbi "Magic Act Showa" autorski dvojac René Bitorajac i Tarik Filipović pojačani Zoranom Lazićem pozivaju vas na glazbeno-scensko-komično-tragični spektakl s naglaskom na luk.

utorak, 28. svibnja u 21:00 Hrvatsko narodno kazalište -
Operni cabaret
U zagrebačkom HNK možete pogledati tri najkraće opere na svijetu: Tamo i natrag Paula Hindemitha, Partija bridža Samuela Barbera i Upoznavanje i rastanci Lukasa Fossa, preuređene u kabaretsku formu. Sve tri opere su originalno u trajanu od desetak minuta, a bave se temama ljubavi, ljubomore, bračne nevjere, malograđanskih manira. Redateljica je Jasna Žarić.

utorak, 28. svibnja – nedjelja, 7. srpnja Galerija Klovićevi dvori - izložba Mirila / nematerijalna kulturna baština
Pojam nematerijalne kulturne baštine obuhvaća: praksu, izraze, znanja, vještine, kao i instrumente, predmete, rukotvorine i kulturne prostore koji su povezani s time, a koje zajednice, skupine i u nekim slučajevima pojedinci, prihvaćaju kao dio svoje kulturne baštine.  U spomenutu nematerijalnu kulturnu baštinu 2007. uvršteni su i posmrtni običaji vezani uz mirila ili počivala.

utorak, 28. svibnja 2013. 20:00 Hrvatski glazbeni zavod - koncert Zagrebački kvartet
Spona Zagreb, Zagrebački kvartet - Beethoven

utorak, 28. svibnja u 20:00 Teatar Exit - predstava "Kako misliš mene nema"
Gluma ili "gluma", poznato ili nepoznato, otkriveno ili spoznato, namjerno ili slučajno. Priča o nama i Drugima, u nama i oko nas. Predstava je nastala na tragu studijskog istraživanja i ispitne produkcije iz glume i scenskog pokreta na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu kao work in progress Majstorske radionice ADU i Teatra EXIT, gdje će se kroz iskustvo živih susreta i suradnje s publikom i dalje razvijati i oblikovati. Gl. uloge: Filip Juričić i Amar Bukvić.

utorak, 28. svibnja 22:00 Pepermint klub - koncert Mayales
Mayales, u novoj fuziji countryja, rocka, popa, i folka, izvode stvari s odličnog albuma "2"! Mayales nudi novi, pametniji, drugačiji doživljaj onoga što nam je poznato kao pop scena.
''Prije nešto malko više od godinu dana mislili smo da smo dosegli plafon, palčevi prema gore uzoritih suboraca (sveto trojstvo: Coki, Ripper, Perković) bili su nam više nego dovoljni. A onda su uslijedile suludo dobre recenzije, odluka da okupimo bend, odlične reakcije na predstavljanje u KSETu, Porinovsko ludilo, pozivi za nove nastupe… pozivam Vas da dođete u Pepermint pa da zajedno podijelimo sreću na jednake dijelove.'' Petar Beluhan

utorak, 28. svibnja u 22:00 Močvara - koncert STRAY DOGG (Srbija)

Nakon odličnog akustičnog nastupa u ožujku Dukat ovaj put dovodi cijeli bend u Močvaru gdje će nam predstaviti svoja dva hvaljena albuma -  "Almost" (2011.) i "Fire's Never Wrong" (2012.) + posebni gost iznenađenja.

srijeda, 29. svibnja u 19:30 Hrvatsko Narodno Kazalište - predstava "Građanin plemić"

Komedija-balet najvećeg francuskog komediografa Molierea i velikog majstora barokne glazbe, skladatelja Lullyja jedno je od najboljih djela iz tog specifičnog žanra. Uz komediju u prozi na sceni se odvijaju plesne međuigre uz pjevane dijelove. građanin plemić djelo je koje na izuzetno duhovit način govori o mahnitoj želji bogatog skorojevića za uspjehom u društvu, uvjerenog kako se novcem sve može kupiti od uglađenog ponašanja do prijatelja i društvenog statusa. No, na tom putu društvenog uspjeha postoje brojne prepreke i naš skorojević će se jako namučiti otkrivajući kako svatko može biti ismijan i prevaren. Redatelj: Krešimir Dolenčić

srijeda, 29. svibnja u 20:00 Zagrebačko kazalište mladih - predstava PROmjene

Zanimljiva predstava Zagrebačkog plesnog ansambla omnibus je troje mladih koreografa, Martine Nevistić, Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića. Inspirirala su ih pitanja evolucije društva kroz burna previranja i velike promjene, revolucije i borbe. Tako se Ognjen Vučinić bavi položajem žene u društvu, Martina Nevistić ideologijom nenasilja, a Aleksandra Mišić borbom za pravo glasa. Predstava će biti izvedena u sklopu Tjedna suvremenog plesa.

srijeda, 29. svibnja u 22:00 Pepermint klub - Pepermint twist

Ako volite rockabilly i rock'n'roll 50te i 60te, Pepermint twist je plesnjak za vas! Nastupaju DJ Tomo i Marek.

četvrtak 30. lipnja u 20:30 Vip club - Good Vibrations: Silente & Ministarstvo Metafizike / DJ Kneža
Četvrtak vam u sklopu Good Vibrations programa donosi pravu rock poslasticu. Nastupa perspektivni i već naširoko poznati dubrovački Silente, koji je pažnju na sebe privukao velikim hitom "Terca na tišinu".  Društvo će im praviti odlični domaći momci iz Ministarstva Metafizike. Nakon bendova dirigentsku palicu preuzima DJ Kneža, koji će najvećim stranim i domaćim rock hitovima nedvojbeno rasplesati ekipu do jutra.

četvrtak, 30. svibnja u 21:30 Pogon Jedinstvo - Žedno uho festival: Treatment & Mudhoney

Američki alt-rockeri Mudhoney u travnju ove godine proslavili su 25 godina postojanja, objavili su novi album i krenuli na turneju, u sklopu koje dolaze i u Zagreb. Kao predgrupa nastupit će mladi bend Treatment. Treatment je hard rock bend iz Australije, a kvalitetu dokazuje činjenica da su ih osobno Mudhoney izabrali za jubilarnu turneju. Njihovu hard rock originalnost najbolje opisuje činjenica da glazbeni izričaj grade na tri uzora: AC/DC, Led Zeppelin i Aerosmith. Bit će to ujedno posljednji koncert ovogodišnjeg izdanja Žedno uho festivala.

petak, 31. svibnja u 19:00 Kino Tuškanac - Filmski programi
19:00 Ključ
Režija: Kljaković, Vanča; Papić, Krsto; Antun, Vrdoljak, 1965.
21:00 24 sata
Režija: Kulenović, Goran & Milić, Kristijan, Inter film, 2002.

petak, 31- svibnja u 10:00 i 19:30 Gradsko Dramsko Kazalište Gavella - predstava "San Ivanjske noći"
Fabula istkana od tri osnovne niti, dvorskog zapleta (gdje glavne uloge, uz Tezeja i Hipolitu, igraju dva para ljubavnika), svijeta zanatlija (s predstavom o tragičnoj ljubavi Pirama i Tizbe) te vilinskog svijeta (s Oberonom, Titanijom i Pukom) uposlit će velik dio ansambla teatra u Frankopanskoj, tražeći od glumaca ponajprije spremnost da se igraju i dopuste si nesputan dijalog s reljefnošću neponovljivih Shakespeareovih likova.

petak, 31. svibnja u 19:30 Hrvatsko Narodno Kazalište - Opera "Don Giovanni"
"Svojim Don Giovannijem Mozart ulazi u malu grupu besmrtnika, čija imena i djela nikada nećemo zaboraviti", rekao je jednako tako besmrtan Sören Kierkegaard. Miješajući strah, sažaljenje i komediju te podnaslovljujući djelo dramma giocosa / šaljiva drama, Mozart sugerira svoj odnos prema vječnoj temi o lomitelju ženskih srdaca koji se zamjerio onozemaljskim silama, temi koja je duboko ukorijenjena u europskoj, osobito romanskoj književnosti.

petak, 31. svibnja i 2. lipnja u 20:00 Gradsko Satiričko Kazalište Kerempuh - predstava "Ne igraj na Engleze"
"Ne igraj na Engleze" hit je komad suvremenog autora Vladimira Đurđevića koji su prepoznali publika i kritika. To je uzbudljiv isječak zbilje koji nas obuzme i kojemu se smijemo, dok se ne promijeni fokus i odjednom shvatimo da se smijemo samima sebi. Bule, Piksi i Paun trojica su prijatelja koji su odrasli zajedno, trojica urbanih tridesetogodišnjaka, trojica okorjelih kockara. To su junaci ovog originalnog i duhovitog teksta koji realistično oslikava ne samo pojedinačne sudbine, već daje komentar na jednu generaciju. Oni su izgubljeni u punoj snazi svog života, odustali su od svega i žive samo za jedno - kladionicu. Prvi mulja ženu koja ga uzdržava, drugi je izdao svoje najbliže, a trećeg ganjaju kamatari. Klade se na tekme, ne nužno na rezultat. S rastom tenzija pojačava se nervoza i razotkriva se niz pojedinosti koje će do temelja uzdrmati njihovo prijateljstvo. Dinamična i napeta, od početka do kraja, ovo je priča o gubitnicima; i to ne onima koji su izgubili, već o onima koji nisu ni pokušali.

31. svibnja u 20:00 Zagrebačko kazalište mladih - predstava "Galeb"
Jedna od novijih predstava Zagrebačkog kazališta mladih autorski je projekt Bobe Jelčića nastao na motivima Čehovljeva Galeba, točnije 1. i 3. čina drame, a posljedica je istraživanja koje je autor započeo s glumcima ZKM-ovog ansambla. Čehovljev Galeb je priča o sukobu generacija, slobodi izražavanja i nove percepcije umjetnosti te se stoga i uklapa u današnje vrijeme, kada je kazalištu potreban odmak od zastarjelih formi, a umjetnost kao takva trpi nedopustiva ograničenja.

subota, 1. lipnja u 19:30 Gradsko Dramsko Kazalište Gavella - predstava "U ime novca"

'Novac znači moć.' 'Vrijeme je novac.' ili 'Novac je izvor svih zala.', tek su neke od izreka upućenih novcu, a koje bi se sve mogle primijeniti i na ono čime se bavi Viktorija Nikiforova, u nas dosad neizvođena suvremena ruska dramatičarka i novinarka, redovito postavljana na pozornicama i izvan granica svoje domovine. Gotovo programatski ispisujući tekst u kojem se sve, ali baš sve, vrti oko novca, i gdje bez brižljivo pripremljene računice nije moguće ni zatrudnjeti, ni roditi, ni umrijeti, ni zaposliti se, ni dati otkaz, ni kupiti stan, ni biti u intimnom odnosu, Nikiforova nam, dakako, pokazuje kakvi smo postali i kamo nas je dovela vjera - čak i ako je nismo imali, jer izbora zapravo nije ni bilo - u ono što običavamo nazivati 'liberalnim kapitalizmom'. Njena drama, međutim, nije docirajući moralitet, već komedija, društveno angažirana i premrežena našim svakodnevnim tugama, ali silno britka u opažanju i satirična u postupku. Karakteri kojima se bavi ljudi su poput nas, osobe koje su se 'zaigrale' u supermarketu ili krivo procijenile koliki kredit mogu otplaćivati, pa su se odjednom zatekle u situaciji većoj od njih, iz koje sada trebaju pod hitno izaći, kako god znaju...

subota, 1. lipnja u 19:30 Hrvatsko Narodno Kazalište - predstava "Višnjik"

Nakon mnogo godina u inozemstvu, osiromašena ruska plemkinja s preostalom obitelji vraća se na svoje imanje. Uz stara prijateljstva i tužne uspomene, ondje zatječe i dugove koje više ne može otplaćivati. Imanje s čuvenim višnjikom prodaje se na dražbi, a obitelj nema ni novca ni poslovne snalažljivosti za spas svojih posjeda. Promatrajući godine i generacije kako odlaze u nepovrat, rascvali višnjik ispraća jednu obitelj kako bi nestao zajedno s njom... Posljednja drama Antona Pavloviča Čehova napisana je kao komedija, djelomice čak i farsa, ali već je na moskovskoj praizvedbi 1904. u režiji slavnog Konstantina Stanislavskog bilo jasno da Višnjik skriva i duboko tragične nijanse sudbina svojih likova. Nerazmjer ideala i kapitala, iluzija i činjenica te potraga za ljubavi, sjećanjem i zaboravom, Višnjik čine jednom od najuzbudljivijih drama 20. stoljeća.

subota, 1. lipnja u 20:00 Histrionski dom - predstava "Škandal na vuglu Vlaške i Koturaške"

Novom predstavom Glumačka družina Histrion otvorila je ovogodišnje Gumbekove dane, festival posvećen komediji i cabaretu, a osnovan u čast glumcu Mladenu Crnobrnji Gumbeku. Predstavu je režirao Zoran Mužić prema tekstu Ivice Krajača, a u glavnim su ulogama Adam Končić, Vid Balog i Marija Borić. Riječ je o komediji smještenoj na kraj devetnaestog stoljeća koja obiluje songovima, a prati rekonstrukciju jedne pijane noći...

subota, 1. lipnja u 20:00 Gradsko Satiričko Kazalište Kerempuh - predstava "Gospođa Ministarka"

Pratimo što se događa kad jedna obična žena i domaćica preko noći postane vlast. Nušić se smije politici i onome što ona čini naizgled normalnim ljudima. Živka tako, odjednom izvučena iz prosjeka, pomisli da je odabrana i započinje krojiti poredak stvari. Ona i njezina okolina gube razum, slobodnu volju, dostojanstvo i vrte se u krugu kao marionete bez identiteta. Prodaju sva uvjerenja, grabe sve na što nailaze i jedino što ih može zaustaviti je najveća tragedija.

subota, 1. lipnja u 21:00 Strossmayerovo šetalište - 13. Ljeto na Strossu: Little drop of poison

Ivana Rushaidat je zagrebačka pjevačica, najpoznatija po ulozi u hit predstavi "Kauboji" Teatra Exit. Sa svojim novim bendom nastupit će u sklopu manifestacije "Ljeto na Strossu", a izvodit će većinom obrade kultnog Tom Waitsa, ali i druge blues uspješnice 50-ih i 60-ih godina. Little drop of poison je šesteročlani bend sastavljen od vrhunskih glazbenika; Miro Lehpamer, Zvonimir Šestak, Vibor Čerič, Vladimir Mirčeta, Mario Bočić i Antonio Geček.

subota, 1 lipanj i nedjelja, 2. lipnja u 20:00 Teatar Exit - predstava Kauboji

Ako još niste gledali Kauboje, morate ih pohledati, obavezno! Popularnost ove predstave koju je režirao Saša Anočić ne pada od dana premijere, ako je suditi prema brzini kojom planu ulaznice. Anočić i glumi u predstavi, a priča jednu od tisuće sličnih vestern priča našeg djetinjstva, priču o gubitnicima u neuspjelim pokušajima da to više nisu. "U jedno bezimeno mjestašce, nalik Ogulinu ili Ladimirevcima, stiže redatelj koji odlučuje vratiti se svome djetinjem snu o kaubojima i postaviti mjuzikl s lokalnim naturščicima".

nedjelja, 2. lipnja u 20:00 - Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski - Jazz Lisinski & HGM - Sunday Nights: Erik Truffaz, truba

Miles Davis oduvijek je bio nepresušna inspiracija tom glazbeniku u potrazi za novim aspektima u glazbi. Stoga je to program kojim će se završiti ovogodišnja sezona ciklusa Lisinski nedjeljom, a program je podijeljen na dva dijela - u prvom dijelu izvodit će se originalna glazba Erika Truffaza, nakon čega ćete čuti dijelove iz opere Porgy i Bess koju je za Milesa Davisa aranžirao Gil Evans. Dirigent i umjetnički ravnatelj ciklusa: Sigi Feigl.

Ako ste za produženi vikend odlučili otići iz Zagreba i dobro se provesti, predlažemo vam:

četvrtak, 30. svibnja Zrće, Papaya - OTVARANJE SEZONE

Hrvatska Papaya proglašena je 25. najboljim klubom svijeta za ovu godinu prema prestižnom DJ MAG magazainu s glasovima čitatelja iz cijelog svijeta! Veliko priznanje dolazi uoči najranijeg otvorenja sezone na kojem nastupaju svjetske zvijezde DIMITRI VEGAS i LIKE MIKE.  Najranije otvorenje kluba u povijesti 30. svibnja produžit će ljetnu sezonu 2013. za nekoliko tjedana a svoj su dolazak na prve dane otvorenja najavili brojni turisti koji dolaze preko nekoliko europskih agnecija. Na otvorenju jedanaeste sezone očekuje nas i nastup trenutno jednih od najtraženijih svjetskih DJ zvijezda DIMITRI VEGAS i LIKE MIKE.

četvrtak, 30. svibnja u 20:00 - Stožice Ljubljana, koncert - SEVERINA
Turnejom "Dobrodošao u klub" Severina nastupa i u Ljubljani. Tko je propustio Zagreb, čeka ga Ljubljana, požurite, karata još ima!

petak, 31. svibnja 23:00 Vodnjan, LMC club - Matthias Tanzmann (GER)

Clubbing sezona na LMC stage dovodi DJ-a i producenta iz Leipziga - Matthiasa Tanzmanna. 2000. godine osnovao je vlastiti Moon Harbour Recordings koji je vrlo brzo postao prepoznatljiv i čije su se trake našle na play listama najpoznatijih svjetskih DJ-a. Label je postao sinonim za kvalitetan deep-house i tech-house. Matthias Tanzmann prisutan je na globalnoj klupskoj i festivalskoj sceni diljem svijeta, a vrlo važan čimbenik u njegovom usponu je i titula resident DJ-a u Circolocu na Ibizi od 2007. godine, gdje je tri godine za redom bio nominiran na izboru Ibiza DJ awards.

subota, 1. lipnja 20:00 Arena Varaždin - koncert 2Cellos

Nakon uspješne, unaprijed rasprodane američke turneje, u kojoj su posjetili više od trineast gradova, najtraženiji duo, Stjepan Hauser i Luka Štulić - 2Cellos, nakon objave svog novog albuma "In2ition", kreće na hrvatsku turneju. Nastup 2Cellos-a prati i vrhunska produkcija, odličan sound koji publiku ostavlja bez daha, a bogata rasvjeta stvara dodatnu atmosfetu ovog glazbeno-scenskog spektakla. Ulaznice za dugoočekivane koncerte u Hrvatskoj izvrsno se prodaju, a samo je pitanje dana kada će jedan od njih proglasiti rasprodanim.

petak, 31. svibnja - subota, 1. lipnja Osijek - Frame festival

Frame Festival je festival kratkometražnog filma i green kulture kojemu je glavna tema bicikl i biciklistička kultura. Kroz dva dana ponudit će vrhunsku zabavu svim ljubiteljima biciklističke kulture kroz film, glazbu i umjetnost. Tema prvog Frame festivala je kratkometažni film o biciklu, biciklizmu, biciklističkim putovanjima, ekološkoj osvještenosti, rekreaciji, slobodi kretanja i sve ostalo što bujna mašta stvori pod zajedničkim nazivnikom Bicikl.

Događanja zaista ima mnogo, odlučite se za ono u čemu uživate i što volite! Ako ste upoznati s još nekim dobrim događanjem, a mi ga nemamo u našem pregledu, javite nam na mail: info@wall.hr. Hvala unaprijed!


Slični članci: