Knjiga koju morate pročitati: Sveci Biblije sjena, Ian Rankin!

Današnja preporuka knjige tjedna je kriminalistički roman Iana Rankina, Sveci Biblije sjena od jednog od najuspješnijih pisaca kriminalističkih romana svih vremena, Iana Rankina. Pročitajte u nastavku kratak sadržaj koji će vam biti dovoljan da se bacite na ovu zanimljivu knjigu.

 Nakon što je za upravljačem svojega automobila pronađena onesviještena djevojka, dokazi upućuju na to da nije riječ o običnu sudaru. Pogotovo kada se pokaže da je njezin dečko sin škotskog ministra pravosuđa i da nijedno od njih nije voljno surađivati s policijom.

U međuvremenu, John Rebus ponovno je u policijskoj službi. Donesen je novi zakon, kojim se škotskom pravosuđu omogućuje ponovno istraživanje starih zločina, pa je otvoren trideset godina star slučaj u kojem se Rebusa i njegove davne kolege tereti za korupciju, a i mnogo gore stvari. On i njegovi kolege, koji su se prozvali Svecima, položili su zavjet vječne odanosti nad knjigom koju su nazvali Biblijom sjena. No budući da istragu vodi detektiv Malcolm Fox − odlučan u namjeri da Rebusa iskoristi za vlastite ciljeve − zločini iz prošlosti neće još dugo ostati skriveni. 


Slični članci: