Dirljiv film o životu i briljantnom umu Stephena Hawkinga

Jedan od najvećih znanstvenika našeg vremena, Stephen Hawking, poznat je, kako po svojim mentalnim sposobnostima, tako i po bolesti koja ga potpuno paraliziranog gotovo pet desetljeća drži prikovanog za invalidska kolica. Priča o njegovom životu i brilijantnom umu pretočena je u dokumentarni film jednostavnog naziva "Hawking", čiji trailer je predstavljen javnosti. 

"Hawking"

Ovo je osobno putovanje kroz moj život”, opisao je Hawking ovaj dokumentarac. Film prikazuje kako je Hawking postao jedan od najvećih umova današnjice, te borbu između snage njegovog uma i krhkosti njegovog tijela. Hawkingu je u 22. godini dijagnosticirana neurodegenerativna bolest amiotrofična lateralna skleroza (ALS). Osim što je u potpunosti nepokretan, slavni fizičar ne može govoriti bez specijalnog uređaja. Dokumentarac prati njegove studentske dane i susrete sa Jane Wilde i Elaine Mason, koje će mu kasnije postati supruge. Opisujući svoje ljubavne odnose, rekao je da mu je ljubav dala razlog za život. Svjetsku slavu stekao je radom "Kratka povijest vremena", koji je prodan u osam milijuna primjeraka. 

"Zbog toga što bi mi svaki dan mogao biti posljednji, želim što bolje iskoristiti svaku minutu", riječi su kojima završava film koji će se u kinima pojaviti krajem ljeta.


Slični članci: