Preporuka knjige za ljeto: Karijera zla R.Galbraitha (J.K.Rowling)


Karijera zla R.Galbraitha (J.K.Rowling)

U izdanju Mozaik knjige izašao je novi, željno očekivani, treći u seriji kriminalističkih romana Roberta Galbraitha s istražiteljskim parom Cormoranom Strikeom i Robin Ellacott u središtu radnje. Ovaj krimić koji se odlikuje vrhunskim pismenim izričajem slavne autorice (R.Galbraith je pseudonim J.K.Rowling) ušao je u uži izbor za prestižnu britansku književnu nagradu Theakstons Old Peculier za najbolji britanski krimić godine.

Nevjerojatan zaplet i napetost koji svojom kompleksnošću očaravaju i ne dopuštaju ni tren odmora od vrhunskog osjećaja drame, potenciraju opčinjenost čitatelja. Roman Karijera zla s pravom se naziva instant klasikom u kojem se uživa od prve do posljednje stranice i mnogi kritičari ga smatraju najboljom i najneizvjesnijom knjigom iz serije romana s detektivom Cormoranom Strikeom do sada.Ovu knjigu definitivno nećete moći pustiti iz ruke.

SADRŽAJ:

Robin Ellacott zgrozit će se kad u tajanstvenom paketu naslovljenom na svoje ime pronađe odrezanu žensku nogu. Njezin šef, privatni detektiv Cormoran Strike, manje je iznenađen, ali nimalo manje uznemiren. Četvoricu ljudi iz svoje prošlosti drži mogućim krivcima – i zna da je svaki od njih neopisivo okrutan.

Dok se policija usredotočuje na jednog sumnjivca za kojeg je Strike sve sigurniji da nije počinitelj zločina, Robin i on uzimaju stvari u svoje ruke i istražuju mračan i izopačen svijet ostale trojice muškaraca. Ali kad se dogode nova strašna djela, vrijeme im počne odmicati...

S vraški pametnom zagonetkom u srcu radnju i neočekivanim obratima na svakom uglu, roman Karijera zla ujedno je i napeta priča o muškarcu i ženi na raskrižju u privatnom i profesionalnom životu. 

O AUTORICI:

Robert Galbraith pseudonim je spisateljice J.K. Rowling, autorice bestseler uspješnica iz serije romana o Harryju Potteru te romana Prijevremeni izbori. Karijera zla treći je u nizu hvaljenih krimića o istražitelju Cormoranu Strikeu, a ušao je u uži izbor za prestižnu britansku književnu nagradu Theakston Old Peculier za najbolji britanski krimić godine. Prethodni romani iz serije objavljeni su 2013. (Zov Kukavice) i 2014. (Dudov Svilac) godine. Romani o Cormoranu Strikeu Roberta Galbraitha bit će adaptirani za televizijsku seriju za BBC One, u produkciji Brontë Film and Television.

 „Strike i Robin intrigantni su kao i uvijek”

NEW YORK TIMES

 

“Obožavatelji neustrašivog istražiteljskog para ostat će šokirani... napeto i uzbudljivo kao i uvijek”

DAILY TELEGRAPH

 

“Djelo vrhunske pripovjedačice”

DAILY TELEGRAPH

 

“Jedan od najneobičnijih i najzanimljivijih detektiva na koje sam godinama naišao”

Mark Billingham

 

“Vrvi vragolastim humorom, duhovitim digresijama i inteligencijom... Pravi čitalački užitak”

THE TIMES

  

“Najsimpatičniji britanski detektiv ove godine”

DAILY MAIL

 

“Klasik u kojem se uživa od prve do posljednje stranice”

Peter James, SUNDAY EXPRESS


Slični članci: