Preporuka knjige: Marina Fiorato, "Boticellijeva tajna"

Knjiga mjeseca Marina Fiorato: „BOTICELLIJEVA TAJNA“
Marina Fiorato: „Boticellijeva tajna“

U ovo polu kišno i sve hladnije doba, vrijeme je za čitanje knjigice u nekom toplom kutku vašeg doma. Mir, tišina i knjiga nekima su jedini bijeg od ubrzane i naporne svakodnevnice, zato se nadamo da ćete čitati s nama i uživati u našim preporukama knjigama. Prva je na redu "Boticellijeva tajna", kombinacija romanse i povijesnog trilera u kojoj ćete otkrijti  tajnu skrivenu u jednoj od najkontroverznijih slika zapadne umjetnosti.

Radnja se zbiva u  Firenci, 1481. godine kada u  gradu-dragulju kojim vlada moćna obitelj Medici, lijepa Luciana Vetra povremeno radi kao model, a češće kao prostitutka. Kad je dugogodišnji ljubavnik preporuči svome prijatelju slikaru, Luciana niti ne sluti da će poslužiti kao nadahnuće za Floru, središnji lik Botticellijeva remek-djela Primavera poznatujoš i kao Alegorija proljeća.

No vječna slava ima svoju cijenu, a cijena bi ovaj put lako mogla biti njezin život. Dok po renesansnoj Italiji bježi s ukradenim predloškom slike, Luciani će pomoći jedini muškarac koji nije podlegao njezinim čarima – svećenik-novak, brat Guido della Torre.

Odgonetajući tajne upisane na slici i slijedeći njihov trag kroz sedam moćnih gradova-država, fratar i kurtizana naći će se u smrtnoj opasnosti, ali i otkriti da skrivena poruka krije jednu od najzagonetnijih političkih urota njihova vremena – trag koji vodi sve do Lorenza Medicija Veličanstvenog.

Autorica Marina Fiorato je poluvenecijanka, rođena u Manchesteru. Diplomirala je povijest na Oxford University i na University of Venice, gdje je specijalizirala na proučavanju Shakespeareovih drama kao povijesnih izvora. Po završetku studija radila je kao ilustrator, glumica I filmska kritičarka. Dizajnirala je I vizuale turneja poznatih rock-bandova, od U2 do Rolling Stonesa. Književnu slavu ostvarila je bestselerima Puhač stakla s Murana, Gospa od badema te Botticellijeva tajna.

Što reći nego zašušajte se u dekicu, pripremite si čaj i keksiće i spremite za kombinaciju Da Vincijevog koda i Ljubavnice Venecije...


Slični članci: